Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos torta (tej-, és tojásmentes)

Citromos torta (tej-, és tojásmentes)
Citromos torta (tej-, és tojásmentes)
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is egyike Nagymamám remek sütijeinek. Természetesen kicsit átalakítva, hogy lánykám is ehesse.
Leírom, hogy miben tértem el az eredetitől, mert többen kérték már tőlem.
Az eredeti receptben a keményítő helyett 1db tojás sárgája szerepel a tészta hozzávalóinál.
A krém annyiban tér el a leírt recepttől, hogy nincs benne pudingpor. Helyette a megmaradt tojásfehérjét felverjük kemény habbá és a jól kidolgozott vajas krémhez adjuk óvatosan, hogy ne törjük nagyon össze.
A tapasztalat azt mutatja, hogy az én változatom kelendőbb a családban, mint az eredeti. Érdemes mindkettőt kipróbálni!
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 4 részre osztjuk.
  2. A 4 kis cipót egyenként vékonyra kinyújtjuk.
  3. 2-2 lapot baracklekvárral összeragasztunk és közepes tűznél (kb 180 fok) világos rózsaszínűre sütünk.
  4. Amíg a tésztánk sül és hűl, elkészítjük a krémet, mellyel a kisült lapokat töltjük.

Krém készítése:


  1. Összekeverjük a zabtejet és a vizet.
  2. A pudingport ebben az előírásának megfeleően elkészítjük, ha nem kapunk citromos pudingport, akkor  vaníliásat használunk helyette.
  3. Amikor már majdnem kész, keverjük bele a citromlevet és a 1/2 citrom reszelt héját.
  4. Amíg a puding hűl, robotgéppel simára keverjük a margarint és a porcukrot. (Akkor jó, amikor már nem recseg benne a cukor.)
  5. Amint kihűlt a puding, belekeverjük a  margarinos krémbe és az elkészült, kisült, lekváros tortalapok közé töltjük.
  6. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát is, tetejére porcukrot szitálunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 119
elküldve: 6
receptkönyvben: 180
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

anikax

Mióta szakács: 2008.06.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos süti tej és tojás nélkül, citromos torta tej és tojás nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1591
finomliszt 500 g
sertészsír 150 g
cukor 100 g
sütőpor 1 csomag
kukoricakeményítő 0.5 evőkanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
zabtej 20 ml
víz 2 ek
sárgabaracklekvár 10 dkg
pudingpor 1 tasak
zabtej 200 ml
víz 200 ml
porcukor 200 g
margarin 200 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert