Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos túrógombóc egészséges összetevőkből

Citromos túrógombóc egészséges összetevőkből
Citromos túrógombóc egészséges összetevőkből
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ti is úgy gondoljátok,hogy a túrógombóc egy szuper találmány?

Nos igen, ezt én is így gondoltam…….nem kell bele sok minden, csak összegyúrjuk az alapanyagokat ….ezután pár percre forró rotyogó vízbe tesszük, éééés már kész is………….hát persze…jó is lenne, ha ez így működne…

Alapjáraton nagyon szeretem a tésztát, és ha ehhez társul még egy kis túró, tejföl vagy natúr joghurt, amibe meg lehet fürdetni a kis gombócokat, akkor én biztosan nem tudok nemet mondani………..és ha ez mind csupa-csupa egészséges összetevőkből készül ,akkor még repetázom is. 

De már ott elbukik a történet, hogy :

  1. az alapanyagokat nem csak összegyúrjuk egy hatalmas edényben,

  2. a rotyogó víznél már halott ügy az egész……mert a gombócok darabokban fognak visszaköszönni a víz tetején……(enyhén szólva szétesnek…)

  3. valamint az, hogy nem kell bele sok minden…na azt majd hamarosan meglátjuk…

De összességében senkinek se menjen el a kedve ettől az igazán finom kis gombócoknak a készítésétől, hiszen a végeredmény tetszeni fog, és nem lehet nekik nemet mondani…

Azonban most hoztam nektek egy olyan receptet ami:

  • egészséges összetevőkből készül,
  • nem kell órákat a konyhába állnod,
  • valamint a rotyogó vizes kísérletet sem kell kipróbálnod,
  • és tutira mindenkinek mosolyt csalsz az arcára ebédnél.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben összekeverjük a natúr joghurtot, a tojásokat, a citromlevet, a xilitet,1 ek fahéjat, valamint az összetört túrót.
  2. Ezután betesszük a hűtőbe 30 percet. Közben elkezdjük pirítani kókuszzsíron a zabkorpát a maradék fahéjon.
  3. A hűtőből kivett alapanyaghoz hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, valamint a zabpehelylisztet. Kis gombócokat formázunk, majd forró vízben főzzük. FONTOS! hogy ne rotyogó vízben, mert akkor a gombócok szétesnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 473
elküldve: 6
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szívós Anita

Mióta szakács: 2018.11.27.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós gombócka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
zabpehelyliszt 2 dkg
xilit 15 dkg
tehéntúró 500 g
tojás 2 db
joghurt 1 dl
kókuszzsír 1 ek
citromlé 3 ek
fahéj 4 ek
zabkorpa 4 ek