Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos túrótorta 2. - mascarpone-s

Citromos túrótorta 2. - mascarpone-s
Citromos túrótorta 2. - mascarpone-s
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap átvettem a nyereményemet, amit Dolce Vita szülinapi játékán nyertem. Gondoltam, üres kézzel sehova sem illik menni, ezt a tortát fabrikáltam még előző este Dolce Vitának. (Remélem, ízlett neki..:) )
A kávéfőző maga az álom, nem győzöm lefőzni a kávékat. Még egyszer köszönet érte!
A tortát nem egy nagy durranás elkészíteni, 1 óra alatt kész is van, ellenben (szerintem) nagyon finom, lágy és krémes, és jó citromos.
Linzeralap, mascarpone-s-tejszínes túrókrém, citromzselével a tetején.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva, fél óráig hűtőszekrényben tartjuk.
  2. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd a peremet rákapcsoljuk. A tésztát kör alakúra kinyújtjuk, majd a tortaforma aljába illesztjük.
  3. Előmelegített sütőben világos színűre sütjük (amíg a széle elkezd kissé pirulni.)
  4. A krémhez az összes hozzávalót és a tejszín felét alaposan kikeverjük. A maradék tejszínt csomómentesen elkeverjük a zselatinnal, és felmelegítjük. Amikor langyosra hűlt, apránként hozzácsurgatjuk a krémhez, és jól eldolgozzuk.
  5. A krémet eloszlatjuk a tortaformában, ütögessük oda a konyhapulthoz, hogy ne maradjanak benne levegőbuborékok, majd a tetejét szépen simítsuk el egyenesre, és tegyük hűtőbe.
  6. A citromzseléhez a citromokat hámozzuk meg, vágjuk fel kockára, a magokat szedjük ki, majd turmixgépben (vagy botmixerrel) éppen hogy csak pépesítsünk rajta egy kicsit (2-3 mp.)
  7. Öntsük lábosba, adjuk hozzá a cukrot és dzsemfixet, majd forraljuk fel, és további 5 percig főzzük nagy lángon. Akkor jó, mikor áttetszővé válik, és sűrűsödni kezd.
  8. Hűtsük legalább langyosra, és simítsuk rá a megdermedt túróréteg tetejére.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 71 130
elküldve: 42
receptkönyvben: 1 151
elkészítve: 32/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta citromos zselével, citrusos túrótorta, krémes mascarpone-s túrótorta

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cszsofi
cszsofi Sun, 2017-02-12 23:17

Szia Juci! :)
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora tortaformába készítetted el?:)

csillag91
csillag91 Fri, 2015-04-24 10:34

Szia Juci!
Én már 2x készítettem el, és a férjem kedvenc desszertje lett, természetsen az enyém is! Limoncello-t nem tettem bele, de így is nagyon finom lett! :) Köszönjük szépen a receptet!!! :)

gagyerina
karin / gagyerina Tue, 2015-03-31 09:54

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a torta tésztája megpuhul a krémtől, vagy inkább ropogósabb lesz ha teljesen elkészül?

csillag91
csillag91 Wed, 2015-02-25 19:32

Szia Juci!
A Férjem Születésnapjára készítettem el ezt a tortát, de valami nagyon finom lett. Én kihagytam a limoncellot, de így is nagyon jól sikerült. :) Köszönjük a receptedet!!! :)

Petronel
Petronel Tue, 2013-01-15 12:10

Kedves Strawberry!
Vettem instant zselatin fixet és az lenne a kérdésem, hogy aDr Oetker recept szerint az egész krémbe keverjem bele a zselatint vagy ahogy Te írtada tejszín felébe?

Köszönöm Petronel

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Wed, 2011-10-26 19:13

Szia, sütötted már Limoncello likőr nélkül? Holnap készíteném, de nem tudom, hogy be tudom-e szerezni.
Köszi, Andu

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-05-16 18:44

Szia Juci! Elkészült szombaton a torta, vasárnap befaltuk az egészet. :-) Imáááádom! Tettem bele normál zselatint, de attól nem állt össze a massza, ezért 1 ek instantot is belecsempésztem. Segített. Marha jó ez a Dr. Oetker-féle, most is megállapítottam. Normál citromot és limeot is reszeltem a krémbe. A citromzselével kapcsolatban én úgy jártam el, h. miközben a széttrancsírozott gyümölcs fortyogott, kivettem belőle a hártyás részt, mert azt nem szeretem. A végeredmény nekünk nagyon tetszett. Ha érdekel, szólj, felrakom a képet az üzifaladra népszerűsítés gyanánt, mert egyébként nem szívesen ékeskedem más tollával. ;-) Puszi a receptért: Gabi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-05-12 15:16

Szia Juci! Lapzselatint vagy Dr. Oetker-féle zselatin fix-et használsz? Vagy mindegy? Megköszönném, ha mihamarabb válaszolnál, tudod, vasárnapra lesz. :-) Pussz: Gabi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2011-05-12 15:54

ja várjál már, most nézem, hogy ez a receptem még sima zselatinnal van....naszóval, a zselatin fix papírján rajta van, hogy milyen mennyiséghez elég, és az alapján szoktam adagolni 1-2 csomaggal :)))

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2011-05-13 06:14

Köszi a gyors választ! Egyébként én is mindig Dr. Oetker zselatin fixet használok, de most megkettőződtem, mert hiszen az por állagú, de ettől még sztem instant. :-)))))) Majd megírom, h. hogy sikerült. Pussz: Gabi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2011-05-12 15:51

Helló! A dr. oetker fix az nem sima zselatin, hanem instant, nem kell melegíteni, csak beleszórni a krémbe, ez benne a legnagyobb. tehát nem egyenlő sem a por, sem a lapzselatinnal! én egyébként lapzselatint nem nagyon használok, sőt, mióta felfedeztem ezt a dr. oetkert, azóta port se :)))

862
vaj 65 g
finomliszt 100 g
porcukor 4 dkg
tojássárgája 1 db
tehéntúró 350 g
mascarpone 100 g
habtejszín 250 ml
zselatin 15 g
porcukor 6 ek
citromhéj 3 citromból nyert
limoncello 3 ek
citromlé 2 ek
citrom 4 db
cukor 8 ek
dzsemfix 2 kávéskanál