Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos túrótorta IvecC25 konyhájából

Citromos túrótorta IvecC25 konyhájából
Citromos túrótorta IvecC25 konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, hűsítő, savanykás, nyári torta recept. 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Vajkrém

Túrókrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáit keverjük el a cukor negyedével és a citromlével.
  2. A fehérjét verjük fel kemény habbá a többi cukorral.
  3. A fehérjéből tegyünk át egy fakanálnyit a sárgájába, keverjük el, majd adjuk hozzá a sárgájás masszát a többi fehérjéhez. Nagy, óvatos mozdulatokkal keverjük el.
  4. A lisztet szitáljuk bele, és szintén nagy mozdulatokkal forgassuk bele.
  5. Vajazott-lisztezett vagy sütőpapíros, kisebb tortakarikában süssük meg 180°C-on kb. 20 perc alatt, de ellenőrizzük le villával, hogy nem ragacsos-e még. Mindenképpen tepsin tegyük be a tortaformát, mert mikor megsült, le kell lisztezni a piskóta tetejét, és átfordítani a forró tepsire. Mikor hűlt, vágjuk ki, és hűtsük ki teljesen. Kihűlés után szeljük fel 3 részre.

Vajkrém

  1. A lisztet keverjük el kicsi tejjel, a többi tejet forraljuk fel, majd sűrítsük be a lisztes masszával. Hűtsük ki.
  2. A vajat habosítsuk ki a porcukorral, majd keverjük hozzá a kihűlt pudingot és a citromlevet.

Túrókrém

  1. A túrót kezdjük el keverni robotgéppel, majd mehet bele a vaj, a búzadara, a porcukor és a citromok leve. A citromot ne tegyük bele egyszerre mind, mert ízlésfüggő, ki mennyire szereti savanykásan.

Betöltés

  1. A vajkrémből tegyünk egy kis részt habzsákba, és mind a két rétegnél nyomjunk a piskótára kívül egy vajkrémkört, majd a közepébe mehet a túrókrém.
  2. Oldalát, tetejét vonjuk be vajkrémmel, és hűtsük ki alaposan.

Díszítés

  1. A marcipánokat színezzük be tetszés szerint, lehetőleg paszta vagy por állagú festékkel. Beburkoljuk sárga marcipánnal, és ráhelyezünk két piros szív alakot, illetve körbetekerjük egy marcipánszalaggal, aminek a két végét masnival fogjuk össze.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 696
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

IvecC25

Mióta szakács: 2017.06.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

formatorta, marcipántorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

765
tojás 5 db
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
citromlé 1 ek
vaj 12.5 dkg
porcukor 12.5 dkg
finomliszt 2 dkg
tej 1.25 dl
citromlé 1 ek
tehéntúró 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 2 ek
búzadara 4 evőkanál
citromlé 2 citromból nyert
marcipán 30 dkg
ételfesték 1 kávéskanál