Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos túrótorta Pecci konyhájából

Citromos túrótorta Pecci konyhájából
Citromos túrótorta Pecci konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű nyári tortát szerettem volna készíteni, ami a nagy melegben is jól esik. Mi a nagyon krémes tortákat szeretjük, ami nem a rengeteg tejszínhabtól krémes..

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Citromos túrókrém

ajánlat

Bárkinek, bármikor, bárhol :D

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük. Mikor kezd kemény habbá összeállni, apránként hozzákeverjük a vaníliás cukorral elkevert kristálycukrot, és addig verjük, amíg a cukor teljesen feloldódik benne.
  2. A tojások sárgáját az olajjal kikeverjük, majd a tojásfehérjéhez adjuk apránként. Közben folyamatosan habverővel keverjük.
  3. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, és fakanállal gyors mozdulatokkal beleforgatjuk.
  4. 26 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük. Megütögetjük az alját, hogy a levegő kijöjjön belőle.
  5. Előmelegített sütőben takarékon megsütjük. Nem szabad a sütőt közben kinyitni, mert összeesik a piskóta. Kb 15-20 perc alatt kész.

Citromos túrókrém

  1. A vaníliás pudingport a leírás alapján elkészítjük, de csak 3 dl tejjel.
  2. Mikor kihűlt a puding, habverővel habosra keverjük a mascarponéval.
  3. Mehet bele a túró és a reszelt citromhéj.
  4. Hozzáadjuk a 2 doboz citromos joghurtot. A citromlevet és a porcukort óvatosan adagoljuk, az ízlésünk szerint.
  5. A végén beletesszük a zselatinfixet. /Én a víz nélküli, instant változatot használom a dr. oetkertől./

Összeállítás

  1. A piskótát 2 részre vágjuk. A tetejét tesszük a tortaforma aljába.
  2. A krém felét rákenjük. Mehet rá a másik piskóta lap. Arra rákenjük a maradék tölteléket.
  3. Dermedésig, de jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. Tálalás előtt késsel körbevágjuk a tortaformát, óvatosan levesszük a karikát.
  5. Tetszés szerint díszítjük. Én flakonos tejszínhabbal díszítettem a tetejét és az oldalát. A tetejére citromkarikákat tettem, és kék díszítő cukorral szórtam. Ebben a melegben nem volt a legjobb ötlet a flakonos tejszínhab, de gyorsan kellett tálalnom :) Ha javasolhatom, inkább habtejszínt verj fel habfixálóval és azzal díszítsd..
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 723
elküldve: 2
receptkönyvben: 23
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecci

Mióta szakács: 2011.02.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes mascarponés citromos torta, citromos túrótorta gazdagon, joghurtos mascarponés citromos túrótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

495
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 5 csapott ek
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
mascarpone 25 dkg
gyümölcsjoghurt 250 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
citromhéj 3 citromból nyert
citromlé 3 citromból nyert
porcukor 5 púpozott ek
zselatinfix 1 csomag