Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos túróval töltött fánk

Citromos túróval töltött fánk
Citromos túróval töltött fánk
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Hagyományos édes fánk sikerén felbuzdulva úgy éreztem, jöhet a következő farsangi édesség. Ezt a töltött változatot Anyukám szokta készíteni, de Ő téglalap tésztadarabokat vág, az egyik felére teszi a túrót és ráhajtja a tészta másik felét. Nos, én szerettem volna megtartani a fánkformát, így lett ez egy kerek töltött keltes. A sütéskor óvatosan bánjunk vele, fogjuk meg alulról a fánkot és lassan engedjük az olajba. Majd finoman fordítsuk meg. Féltem, hogy majd szétesik, de szerencsére nem történt ilyen baleset. 22 db lett belőle.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A töltelékhez a túrót egy villával áttörjük, beleütjük a tojást, beleszórjuk a cukrokat, belereszeljük a citrom héját, összeforgatjuk.
  5. A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Minden második korong közepére teszünk 1 púpos tk tölteléket. A szélét lekenjük vízzel és rátesszük a fedelét, majd a szélét kicsit lenyomkodjuk.
  7. Hagyjuk kelni kb. 45 percet.
  8. Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Közepes lángon, óvatosan karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.
  9. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 827
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, hanuka
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött fánk, túrótöltelékes fánk, olajban sült töltött fánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laskovicsanita
laskovicsanita Mon, 2013-02-11 16:11

Szia Andi!
Most csinálom másodszor ezt a fánkot mindenkinek nagyon izlik!!! :-))))

1127
finomliszt 50 dkg
1 kk
élesztő 2.5 dkg
tej 3 dl
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
margarin 8 dkg
napraforgó olaj 3 dl
porcukor 2 ek
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert