Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-vaníliás sült tejberizs

Citromos-vaníliás sült tejberizs
Citromos-vaníliás sült tejberizs
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citromos változata annak az édességnek, amit a török éttermekben kaphatunk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra. Tegyük a tejet, a tejszínt, a vaníliarudat és a citromhéjat egy lábosba, és óvatosan forraljuk fel. Ezután keverjük bele a rizst és a porcukrot.
  2. Öntsük át a keveréket egy sekély tűzálló tálba, a vajdarabokat tegyük a tetejére, és süssük 30 percig. Ezután jól keverjük át, és süssük további egy órán keresztül, amíg krémes állagú nem lesz, a tetején pedig aranybarna réteg nem képződik (a sütési idő függ az edény mélységétől és típusától. Ha túl lazának és folyósnak találjuk, akkor tegyük még vissza, és 10 percenként ellenőrizzük, hogy elkészült-e).
  3. Tálalás előtt 10 percet pihentessük.
  • sütési hőfok: 140°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 29 090
elküldve: 8
receptkönyvben: 404
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mosomacilany

Mióta szakács: 2014.06.05.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejberizs, tejberizs kerekszemű rizsből, citromos tejberizs

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

381
tej 600 ml
habtejszín 450 ml
vanília 1 db
porcukor 25 g
rizs 100 g
vaj 25 g
citromhéj 1 citromból nyert