Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos zöldborsókrém

Citromos zöldborsókrém
Citromos zöldborsókrém
13 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevallom, én magam sem gondoltam, hogy ennyire finom lesz a végeredmény, amikor nekiálltam elkészíteni ezt a krémet. Én most fagyasztót ürítettem, és a maradék mirelitet használtam fel, de ugye mondanom sem kell, hogy a friss, hüvelyesből még finomabb? Ízesíthetjük akár kevés mentával, de akár egy-két kiskanál tormával is izgalmasabbá tehetjük.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított fokhagymagerezdeket és kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, majd forrástól számított 7-8 perc alatt puhára főzzük.
  2. Ha a borsó elkészült, akkor leszűrjük róla a vizet, és eltávolítjuk a babérleveleket.
  3. A borsóhoz adjuk a citromlevet, kevés borsot és az olívaolajat, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A borsópürét friss snidlinggel ízesítjük, a megkent kenyereket pedig kevés olívaolajjal és durvára darált csilipaprikával szervírozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 67 289
elküldve: 35
receptkönyvben: 1 925
elkészítve: 114/114
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

borskrém, zöldborsós szendvicskrém

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

finance
finance Fri, 2019-09-27 19:08

Köszi a receptet! Elkészítettem és nagyszerű lett!
Kipróbáltam és tortilla mártogatósnak is kiváló, csak nem tettem rá csilipaprikát, hanem belekevertem egy kis Erős Pistát.
Kicsit idegenkedtem először, de néha muszáj újítani.

tibaircsi
tibaircsi Mon, 2017-07-24 10:34

bár zöldborsó intoleranciám van....de ennél a receptnél mondtam azt, h baromira nem érdekel. :D :D isteni finom ez a krém.

Koni08
Koni08 Sun, 2015-01-18 10:27

Azt hiszem, nem art az en melyhutombol is uriteni kicsit :)

walterbenjamin
walterbenjamin Fri, 2014-06-27 07:44

Remek az ötlet. Én olívaolajon pirítottam fokhagymát, és arra tettem a borsót, nem is kellett sokat párolni rajta kevés vízzel, hogy elég puha legyen a turmixoláshoz. A pirított fokhagymás íz szuper hozzá, krémesítésnek pedig kevés majonézt.. Úgy sem volt rossz :)

joppi
joppi / joppi Tue, 2014-06-03 21:18

finom, bár annyit változtattam, hogy olivás margarinnal kevertem fel olaj helyett + tettem bele egy teáskanál mustárt. :)

67
zöldborsó 30 dkg
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
snidling 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint