Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromparfé Glaser konyhájából

Citromparfé Glaser konyhájából
Citromparfé Glaser konyhájából
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, üdítő desszert nemcsak a nyárra.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy fémedénybe tesszük, majd gőzfürdőben, kézi mixerrel kb. 10 perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a citromlevet. Kivesszük, és közben meg-megkevergetve, hagyjuk hűlni.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt citromos-tojásos masszához keverjük.
  3. A parfémasszát 200 ml formákba töltjük, és kb. 7 órára fagyasztóba tesszük.
  4. A formákat kivesszük a fagyasztóból, forró vízbe mártjuk, majd a parfét tányérokra borítjuk, kb. 15 percig állni hagyjuk, és aztán tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 974
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: fagyikehely, gyümölcsfagyi, házi fagyi, fagyitorta, karamellfagyi, sorbet, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

citromos parfé, citromfagyi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

345
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 25 ml
habtejszín 150 ml
tojás 1 db
cukor 35 g
vaníliás cukor 1 ek