Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta 2.

Citromtorta 2.
Citromtorta 2.
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Glósz Kriszta rendszerint hoz a piacra egy sütit, amit Lesznik Angéla edényében süt. Így próbál Angélának segíteni csodás kerámiáinak értékesítésében, kedvesen, barátian. Ez a citromtorta Kriszta egyik legnépszerűbb csemegéje.
Azt hiszem, a diós-csokis túrótortánál leírt tésztával készítem legközelebb.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:

  1. Tegyük egy tálba a lisztet és a cukrot. Morzsoljuk el benne a vajat. Adjuk hozzá a vizet és dolgozzuk lágy masszává.
  2. Csavarjuk folpackba és fél órára tegyük hűvös helyre.
  3. Majd enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, s nyomkodjuk 24 cm átmérőjű tortaformába.
  4. Szúrkájuk meg villával az alját, s további 30 percig pihentessük hideg helyen.
  5. Tegyünk a tésztára sütőpapírt és sütőbabot (vagy száraz lencsét vagy sárgaborsót), majd 190 fokra előmelegített sütőben süssük elő a tésztát kb. 15 percig.
  6. Majd szedjük le róla a sütőpapírt a sütőbabokkal, süssük tovább még 15 percig.
Töltelék készítése:
  1. A töltelékhez keverjük ki a tejszínt, a cukrot, a tojásokat, a citromhéjat és a citromlevet.
  2. A kész tölteléket öntsük a 2 x 15 percig sütött tésztára, azon melegében.
  3. A süteményt süssük 20 percig, míg a töltelék meg nem szilárdul.
  4. Hagyjuk jól kihűlni.
  5. Tálalás előtt pedig szórjuk meg porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 234
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2011-04-27 23:52

Linzer-szerü tészta, ha mond ez valamit, Eszty! összegyúrva lágy, a hütőben keményedik. Nem kell sokat vacakolni a nyújtással, pár sodrás a sodrófával és a tepsibe egyengeted. Az elősütés alatt kifehéredik és tészta formát ölt, határozottan.
Úgy is lehet készíteni a tésztát, hogy a lágy (szobahőmérsékletü) vajat a cukorral jó habosra kevered, óvatosan adagolva vizet, vagy citromlét. Aztán a liszttel is kevered előbb, csak a végén gyúrod gyorsan össze. Fontos a gyorsaság, mert a vaj a kezed melegétől túllágyulhat. ezért is kellenek a hütések.
Remélem segítettem, Ildikó

e.szty
e.szty Tue, 2011-04-26 18:03

Szia!
A tésztánál a liszt mennyisége biztos annyi?
Annyira rákészültem erre a sütire, de a tészta sütése nem igazán sikerült. :(
Milyennek kell lennie ennek a tésztának?
Ha tudnál segíteni, megköszönném!
További szép napot!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-23 14:13

ennek a tortànak valami nem stimmel a tèsztàjàval.......nèzz utàna mert egy nagy adag ragacs sult ki ! 150g liszt ès 25o g cukor ?ès 125 vaj... talàn 250 liszt ès 150 cukor ...nem mindegy ,nem tudom neked ez ,hogy sikerult???!!!

448
finomliszt 150 g
cukor 250 g
vaj 125 g
víz 2 ek
habtejszín 150 g
cukor 100 g
tojás 4 db
citromhéj 3 citromból nyert
citromlé 180 ml
porcukor 1 ek