Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta 7. - tejszínes

Citromtorta 7. - tejszínes
Citromtorta 7. - tejszínes
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a desszert.eu oldalon találtam, Barakonyi Krisztina nevű hölgy receptje. A recepten annyit változtattam, hogy tejföl helyett Crème fraîche-t használtam. Illetve 26 cm-es tortaforma helyett 24 cm-est használtam.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Az előkészületi időt csak találomra írtam. az alapanyagok minőségétől is függ.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból, a cukorból, a lisztből és a sütőporból a szokásos módon piskótát készítünk.
  2. A kész piskótalapot visszatesszük a tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.
  3. Lereszeljük a citromok héját. Egy tálba öntjük a Crème fraîche-t, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük az összetevőket.
  4. A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
  5. Ezután a  tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze. (A Duble cream-re ez nem vonatkozik, mert ebben az esetben egy nagyon masszív tejszínhabot, majdnem krémet kapunk. Vigyázni kell, mert túlkeverés esetén vajjá válik a tejszínünk!)
  6. Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskótalapra kenjük, kirakjuk babapiskótával, majd a krém másik felét a babapiskóták tetejére simítjuk.
  7. Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt.
  8. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből, és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű-levelekkel, friss mentával díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 212
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromtorta crème fraîche-ból, krémes citromos torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Fri, 2012-11-02 17:48

Kedves EperUK,
Elkészült a tortám (ajándék) a fenti receptből kiindulva, öt tojásos kétlapos piskóta lett a tészta végül, de csak azért, mert mi így szeretjük. A krém nagyon könnyen összeállítható, és tényleg finom, ráadásul mire a bevonás végére értem, az eleje már szinte megkötött. Plusz két pohárnyi ki is maradt, az jó lesz nasinak estére...remélem, az ünnepelt is elégedett lesz. Köszönöm a receptet, elmentettem!

Tunde Kecskemeti
Tunde Kecskemeti Wed, 2012-05-02 18:00

Szia EperUK! Mi még ilyen finom krémet nem ettünk!!! Pont a Duble cream,és crème fraîche miatt buktam rá,hopp mondom ez ismerős ez nekem való. Tökéletes lett,már kétszer is csináltam.Köszi,írhatnál még ilyen ki próbált UK-ás recepteket :-)

EperUK
EperUK / EperUK Thu, 2012-05-03 00:13

Kedves Tunde Kecskemeti,
Örülök, hogy ízlett a torta. Én is többször készítettem, mert mi is is nagyon szeretjük. Olyan, mintha fagyit ennél. Duble Cream+Créme Fraiche nem éppen egy diétás összeállítás, de ennek nem lehet ellenállni. További jó sütés-főzést neked.
Üdv: Saci
P.S.: A tejszínes málnatortámat próbáltad már?;)

Tunde Kecskemeti
Tunde Kecskemeti Thu, 2012-05-03 17:55

Szia! Ma meg akartam csinálni a málna tortádat is.De aztán a boltba úgy döntöttem, inkább narancsból csinálom.No hát a narancs olyan savanyú volt,hogy ez megint olyan citrom tortásra sikerült.De sebaj így is tökéletes.Viszont rájöttem,hogy az olasz babapiskóta jobb mint az angol.:-)

Bendika
Bendika / Bendika Fri, 2011-04-29 22:11

Szia Saci!

Még délelőtt elkészítettem és a bátyám kidíszítette az esküvő miatt "W&K" felirattal. Csak most kóstóltuk meg és az egész család imádja. Én piskóta helyett a családi Joghurtos pitét készítettem, ami majdnem piskóta ízű.

Köszönöm ezt az ISTENI receptet.

EperUK
EperUK / EperUK Fri, 2011-04-29 16:05

Szia Bendika!
Remélem sikerülni fog. Mi nagyon szeretjük, mert majdnem olyan mint a citromfagyi:)
Üdv:Saci

EperUK
EperUK / EperUK Sat, 2011-04-16 09:59

A beküldött fotóm sokkal szebb volt:( Olyan itt az összhatás, mintha minden hervadna:( Pedig olyan szépen "rikított" a fehér és a sárga szín........

cafika
Cafika / cafika Sat, 2011-04-16 10:58

szia EperUK,
nem hervad itt semmi, gyònyòrù a fotò a torta pedig csodaszèp ès biztos nagyon finom is !!!!
kellemes hètvègèt,
ùdv. Cafika

824
tojás 2 db
finomliszt 2 evőkanál
porcukor 2 ek
sütőpor 1 csomag
crème fraîche 50 dkg
habtejszín 5 dl
citrom 2 db
cukor 130 g
vaníliás cukor 10 g
zselatin 15 g
babapiskóta 20 dkg