Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta illeskrisz konyhájából

Citromtorta illeskrisz konyhájából
Citromtorta illeskrisz konyhájából
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a citrom ízét, annak kedvence lehet ez a torta...

hozzávalók / 10 adag

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

A torta összeállítása

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, a fehérjéket pedig egy csipet sóval kemény habnak felverjük.
  3. A sárgájához keverjük a vizet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Krémmé keverjük.
  4. A végén lazán beleforgatjuk a masszába a felvert tojáshabot.
  5. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd belesimítjuk a piskóta masszát. Előmelegített sütőben 175 C-on készre sütjük a piskótát. A formából kivéve kihűtjük.

Krém elkészítése

  1. A tojásokat lábosba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a citromok levét, reszelt héját és a keményítőt.
  2. Habverővel habosra keverjük.
  3. A lábost vízfürdő fölé helyezzük, és addig főzzük-keverjük a masszát, míg szép, fényes, sűrű krémet nem kapunk.
  4. A krémet teljesen kihűtjük. A kihűlt krémet habosra keverjük a mascarponéval.

A torta összeállítása

  1. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
  2. A kihűlt krémmel megtöltjük a tortát.
  3. A tejszínhabot kemény habbá felverjük, és bevonjuk vele a torta tetejét és a szélét. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, és aszalt citromdarabkákkal feldíszítjük.
  4. Tálalásig hűvös helyen tartjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 680
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

illeskrisz

Mióta szakács: 2014.09.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes citromtorta, mascarponés citromtorta, tejszínes-krémsajtos citromtorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

442
tojás 4 db
cukor 12 dkg
1 csipet
víz 1 dl
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 3 db
cukor 4 púpozott ek
1 csipet
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
kukoricakeményítő 1 evőkanál
mascarpone 40 dkg
habtejszín 3 dl
aszalt gyümölcsök 5 dkg