Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta karamellizált mandulával

Citromtorta karamellizált mandulával
Citromtorta karamellizált mandulával
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy "Tarte au citron" a francia édesség egy változata.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A citromkrémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához összemorzsoljuk a lisztet, a sót, a porcukrot és a vajat. A közepébe mélyedést formálunk, és beletörjük a tojást. Ezután gyorsan összedolgozzuk, majd amint összeállt, fóliába csomagoljuk, és négy órára hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk kb. 5 mm vastagra, és egy 24 cm-es kivajazott tortaformába helyezzük. Tetejére sütőpapír és bab kerül a vaksütéshez, melyhez 180 fokon 20 perc szükséges. Ezután a papírt és babot eltávolítjuk, majd visszatesszük még 6-8 percre.
  3. A krémhez hőálló tálba reszeljük a citrom héjat, és alaposan összekeverünk a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a citromlevet, és vízgőz felett folyamatosan keverjük, míg el kezd sűrűsödni.
  4. Majd a sűrűbb krém állag elérése után kicsit hűlni hagyjuk, elektromos habverővel hozzákeverjük a vajat részletekben, míg a krém lágy nem lesz.
  5. Ezt követően a megsült tésztába töltjük, majd a karamellizált mandula egy részével megszórjuk a tetejét, kihűtjük, majd tálaláskor mehet rá a többi.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 394
elküldve: 4
receptkönyvben: 321
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromkrémes torta, citromos pite, francia citromos torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miilkyway
Miilkyway Thu, 2014-12-25 10:03

Tegnap megsütöttem, nagyon finom lett. Mindenkinek csak ajánlani tudom :D

Aurélia
Aurélia / Aurélia Sun, 2013-12-01 18:26

Kedves Bori!
Légyszíves írd meg ezt a vaksütés dolgot, mi ez? És mire jó? Kösz.Aurélia

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Sat, 2014-04-26 22:32

Kedves Aurélia!
Bár a kérdés nem nekem szólt, de gondoltam, hogy megválaszolom, ha már én is épp ezt a receptet nézegetem. A vakon sütés azt jelenti, hogy a tésztát elősütjük, még azelőtt, hogy a tölteléket beletennénk.
Üdv, Adrienn

Aurélia
Aurélia / Aurélia Sun, 2014-04-27 12:39

Nagyon kösz, kedves Adrienn!
Aha..... Akkor ezek szerint a technológiát ismerem, csak a kifejezést nem. :))
Aurélia

687
finomliszt 30 dkg
porcukor 12 dkg
margarin 15 dkg
tojás 1 db
cukor 15 dkg
vaj 20 dkg
tojás 4 db
citromhéj 5 citromból nyert
citromlé 1.5 dl
mandulapehely 5 dkg
cukor 4 ek