Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta Nikitől

Citromtorta Nikitől
Citromtorta Nikitől
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát az az igazság, hogy húsvétról maradt itthon még citromunk. A héten volt a nagybátyám névnapja és gondoltam, kellene sütni neki valamit. Kutakodtam az interneten, több citromtorta tetszett, de valahogy mégsem volt az igazi. Anyu erre azt mondta, hogy a piskótát megcsináljuk, csak a krémet nézd meg:) így hát ez egy összevegyített torta, ami nagyon mutatós és eszméletlen finom. További képek itt:

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Akinek nem elég édes vagy savanykás, az nyugodtan tegyen bele citromot, ill. cukrot még:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 fehérjét 6 kanál vízzel, csipet sóval, a cukor egyharmadával keményre verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a 6 kanál vizet, a porcukrot, még verjük kicsit, aztán a sárgákat lazán elkavarjuk benne és a liszttel összeszitált sütőport és szódabikarbónát is.
  2. Tortaformába tesszük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ameddig sül elkészítjük a krémet. Az 1 l tejet felforraljuk az ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A pudingot elkeverjük a tejjel, és mikor forr, beleöntjük a pudingot és sűrű pépet főzünk belőle. Belereszeljük a citromhéjakat és belenyomjuk a levét is, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Ameddig hűl a puding 3 szeletre vágjuk a tortát és felverjük 0,6 dl tejszínt, amibe habfixet és egy kis porcukrot teszünk, és egy kis citromlevet.
  5. Miután kihűlt a puding és felvertük a tejszínhabot összekeverjük a két  krémet, egy habkönnyű masszát kapunk. Amit úgy osztunk el, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.
  6. A maradék tejszínt felverjük, habfixet, porcukrot, és egy kis citromlevet teszünk bele. Ezzel kívánságunk szerint feldíszíthetjük a tortánkat.
  7. A tetejére lime és citromkarikákat teszünk még díszítésként.
  8. Elkészítés után jó ha 2-3 órát a hűtőben tároljuk (érleljük).
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 16 408
elküldve: 12
receptkönyvben: 164
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikolett

Mióta szakács: 2011.05.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromtorta, tejszínes citromtorta, citromos-tejszínes torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nike23
Nikolett / Nike23 Tue, 2012-04-24 13:46

Szia Ági! Köszönöm szépen észrevételed:) rögtön átírom! Hálás köszönet érte Niki

Csipszi
Csipszi Mon, 2012-04-23 22:04

Szia Nikolett! Szerintem hiba csúszott be a habtejszínhez adott mennyiségeknél. Ha tévednék,
akkor elnézést kérek. Ági

1839
tojás 6 db
cukor 30 dkg
finomliszt 30 dkg
víz 12 ek
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 2 kávéskanál
vaníliás pudingpor 4 tasak
tej 1 l
citrom 2 db
cukor 10 dkg
habtejszín 6 dl
porcukor 1 ek
habfixáló 1 csomag
lime 0.5 db
citrom 0.5 db
habtejszín 4 dl