Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta Somikatus konyhájából

Citromtorta Somikatus konyhájából
Citromtorta Somikatus konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a krémes süteményeket, eddig a csokis volt a kedvenc. Valami egész különlegeset szerettem volna készíteni a párom születésnapjára, aki a tejszínes, lágy, könnyű krémeket szereti. Napokig gondolkodtam, milyen tortát készítsek, még végül összeállt a kép a gondolataimban. Citromos lett belőle. Mindenkinek ajánlani tudom, hiszen egyszerű és nagyszerű!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A krémek közé:

A krémhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal robotgéppel kb. 8-10 perc alatt felverjük. (Nem választjuk szét a tojásfehérjét és sárgáját.)
  2. Hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
  3. A lisztet és a sütőport egy külön edényben jól összekeverjük, majd a felvert tojásokhoz adjuk, és fakanállal könnyed mozdulatokkal összekeverjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
  5. A piskótát elfelezzük, majd csak akkor dolgozunk vele tovább, ha kihűlt.

A krémhez:

  1. A tejfölbe belekeverjük a friss citromok levét, a vaníliás cukrot és a cukrot (vagy folyékony édesítőt).
  2. A cukrászhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a citromos tejfölt, és jól elkeverjük.

Összeállítás:

  1. A krémet három egyenlő részre osztjuk, és a krém harmadával megkenjük a torta aljának szánt piskótát. Én általában azt a felét szoktam a torta tetejének használni, ami sütéskor a piskóta alja, mivel az egyenletesebb.
  2. A babapiskótákat egy pillanatra lime üdítőbe forgatjuk, de figyeljünk, hogy ne ázzon el a túlságosan.
  3. A citromos babapiskótákat az első réteg krémre szorosan egymás mellé fektetjük, az egész tortát kirakjuk vele, ahol nem fér el egy egész darab, azt méretre vágjuk.
  4. A babapiskótás rétegre kenjük a citromos krém második harmadát, majd a krémre helyezzük a felső réteg piskótát.
  5. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, tetejét. Ízlés szerint díszíthetjük negyed citrom karikákkal, fehér csokoládéval, mandula szeletekkel, torta drazsékkal. Én a fehér csokit választottam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!, Szerelemtorta receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

születésnapi torta, könnyű citromtorta, krémes tejszínes citromtorta, habos citromtorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

359
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
víz 4 ek
napraforgó olaj 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
babapiskóta 15 dkg
limelé 1 dl
növényi habtejszín 500 ml
tejföl 400 g
citromlé 2 citromból nyert
cukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag