Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citruskrémes csokis piskóta Gubo konyhájából

Citruskrémes csokis piskóta Gubo konyhájából
Citruskrémes csokis piskóta Gubo konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készítettem el ezt a tortát baráti társaságomnak. Ne hagyományos krém legyen benne, ezért "amit találtam itthon" elven készítettem a krémet, és nagy sikere volt.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Citruskrém

Fondant

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra verjük.
  2. A lisztet a sütőport, a kakaót és a sót elegyítjük.
  3. A lisztet (sütőporral és a sóval) a habos tojássárgájához keverjük, majd óvatosan a habot is (tojásfehérje) nagy mozdulatokkal hozzáadjuk a tésztához.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 30-35 percig sütjük.

Citruskrém

  1. A 3 dl tejet a 3 ek liszttel és a citrusokból kinyert kb. 1 dl lével sűrűre főzzük.
  2. A vaníliás cukrot, a cukrot és margarint habosra keverjük.
  3. Ha minden kihűlt, habverő segítségével összekeverjük a hozzávalókat, és kész a krémünk.

Fondant

  1. Gőz felett a 3 ek vizet felforraljuk, és az 1 ek zselatint csomómentesre olvasztjuk.
  2. Miután felolvadt a zselatin, hozzáadjuk a mézet és a margarint is. Csomómentesre keverjük.
  3. A porcukor felét átszitáljuk, hogy minél finomabbak legyenek a szemek.
  4. Fél kg porcukorba beleöntjük a gőz felett felfőzött szirupunkat. Fakanállal óvatosan keverni kezdjük. Közben a porcukor másik felét is szitálva hozzáadjuk az alaphoz.
  5. Nagy fontos, hogy mindig annyi porcukrot adjunk az alaphoz, amennyit kíván, nem szabad túl sokat se, mert akkor hamar kiszárad, és törős lesz a massza. Ha már olyan állagot kapunk, mint egy gyurma, akkor jó. Akkor csomagoljuk folpackba, és hagyjuk állni egy egész éjjelen át.

Összerakás

  1. A piskótánkat elvágjuk ketté, beletöltjük a krémet, egy kis krémet hagyjunk ki, hogy kívülről is tudjunk rátenni krémet (ha bevonjuk vékonyan kívülről megakadályozzuk, hogy a fondant lecsússzon a tortáról).
  2. Ha bevontuk a tortát, nyújtsuk ki porcukros deszkán a fondantot, nagyobbat nyújtsunk, mint a torta forma.
  3. Simítsuk rá a tortaformára. Tetszés szerint díszíthetjük, formázhatunk figurákat a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 683
elküldve: 1
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubo

Mióta szakács: 2013.07.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromkrémes fondanttorta, citruskrémes fondanttorta, fondant bevonatú citruskrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

987
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
tej 3 dl
mandarin 2 közepes db
grépfrút 1 db
narancs 2 közepes db
citrom 0.5 db
finomliszt 3 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 10 dkg
cukor 15 dkg
porcukor 1 kg
víz 3 ek
zselatin 1 ek
méz 2 ek
margarin 5 dkg