Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrusos édes sajtpuffancs

Citrusos édes sajtpuffancs
Citrusos édes sajtpuffancs
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puffancs, de édesen...

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forrósítsuk fel a tejünket, majd tegyük fel melegedni a vajat, és ha felolvadt, adjuk hozzá a lisztadagunkat. Akárcsak a besamelnél, folyamatosan adagoljuk hozzá a tejünket, és egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
  2. Öntsük egy tálba a vajmártást, bele a vaníliás cukrot, a sütőport, a sajtokat és a szétválasztott tojások sárgáját. Fűszerezzük fahéjjal is, és tegyük hozzá a kandírozott citrushéjakat és a narancslevet.
  3. Verjük kemény habbá a cukrot és a tojásfehérjét, majd óvatosan keverjük el a tésztamasszával.
  4. Vajazzuk ki a kis kerek formájú sütőedényeket, és osszuk el bennük a tésztamennyiséget.
  5. 160 fokon süssük 20 percig.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 604
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
106 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citrusos felfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

272
sajt 100 g
mascarpone 40 g
tojás 2 db
vaj 30 g
finomliszt 2.5 ek
tej 2.5 dl
cukor 1.5 ek
narancslé 1.5 evőkanál
kandírozott citromhéj 20 g
kandírozott narancshéj 20 g
vaníliás cukor 0.5 csomag
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 1.5 kávéskanál