Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta
Citrusos-gránátalmás kacsasaláta
38 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a salátákat, különösen ha valóban tartalmasak. Hússal, tésztával vagy akár egy kis krutonnal bármikor turbózhatjuk. A lényeg, hogy a salátánk valóban önálló fogásként meg tudja állni a helyét, tehát lehetőleg az elfogyasztása után 10 perccel ne kopogjon a szemünk az éhségtől. Az én februári kedvencem ez a citrusos, gránátalmás kacsasaláta, ami nemcsak elképesztően színes, de többek között a forró kacsamellnek köszönhetően hihetetlenül finom is.

hozzávalók / 2 adag

Saláta

Öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A kacsamelleket bőrükkel lefelé dobjuk egy sütőben is használható forró serpenyőbe, majd amikor már a bőr aranybarnára sült, fordítsuk meg őket. A másik oldalát süssük 3 percig. Facsarjuk rá egy fél narancs levét, majd mehet a sütőbe egy 10-15 percre.
  2. Közben állítsuk össze a salátát. Szedjük ki a gránátalma magjait, hámozzuk meg, és karikázzuk fel a narancsokat és a lilahagymát, illetve pirítsuk meg a mogyorót.
  3. Rendezzük el a tányéron a hozzávalókat, és készítsük el az öntetet.

Öntet

  1. Keverjük össze a hozzávalókat.
  2. Locsoljuk meg vele a salátánkat, majd helyezzük a tetejükre a friss, forró kacsamelleket. Szórjuk meg pár szem sóval a hús tetején.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 629
elküldve: 4
receptkönyvben: 269
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adrinails
adrinails Tue, 2016-01-05 21:51

Szia! Nagyon köszönöm a receptet, isteni ízek vannak benne, igazi ízorgia! :) Biztos megcsinálom máskor is!

Ejudit10
Ejudit10 Wed, 2014-02-05 08:46

Érdeklődöm, hogy a kacsamellet elég csak a fogyasztás előtt a tetején megsózni? Előtte nem kell besózni? Nagyon tetsik a recept, szeretném elkészíteni.

Szikszai Anna
Szikszai Anna / Szikszai Anna Wed, 2014-02-05 11:01

Kedves Ejudit10,

Én csak utólag fűszereztem, de akár előtte is lehet, vagy le is pácolhatod, ha egy kicsit különlegesebbé szeretnéd tenni. :)

-Anna

1126
kacsamell 2 közepes db
spenót 30 dkg
narancs 3 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
gránátalma 1 db
földimogyoró 80 g
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vörösborecet 2 ek
narancslé 2 evőkanál
méz 1 ek