Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrusos sárgadinnyekrémleves

Citrusos sárgadinnyekrémleves
Citrusos sárgadinnyekrémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre elérkezett a sárgadinnye szezonja is, amit nagyon szeretek. Finom desszertnek, egyszerűen csak magában, naná, hogy sonkával is, ahogy Olaszországban szinte minden étteremben tudjuk fogyasztani, aztán kiváló cukorral, rummal, sok mindennel, egy igazán fantáziadúsan elkészíthető gyümölcs.

Mi most krémlevest készítünk belőle, citrusosan.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dinnyét apró kockákra vágjuk a héja nélkül, majd a cukorral feltesszük kis lángon főni. A dinnye elég levet fog ahhoz engedni, hogy megpárolódjanak benne a kockák.
  2. Amikor már puhák, kézi botmixerrel összepépesítjük őket, majd a maradék összetevőt is hozzákeverjük a péphez.
  3. Először a citromot adjuk hozzá, majd a cointreau-t, s végül a tejet. Pár percig főzzük, hogy a cointreau-ból az alkohol kifőjjön, majd lehűtjük, és tálaljuk. Igazán kellemes, citrusos ízű, nyári leves, ami nagyon gyorsan elkészíthető.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 744
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

dinnyekrémleves, gyümölcskrémleves sárgadinnyéből, narancsos sárgadinnyeleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

239
sárgadinnye 1.5 kg
cukor 3 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
cointreau 1 ek
narancslé 1 fél narancsból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
tej 10 ek