Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrusos tiramisu - tojás nélküli

Citrusos tiramisu - tojás nélküli
Citrusos tiramisu - tojás nélküli
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy dilemma volt nálunk a tiramisu, mert az ilyen ízvilágú sütiket mindenki szereti, de a tiramisut a nyers tojás miatt senki sem hajlandó megenni. Ezért csináltam ezt az összeállítást, így már mindenki hajlandó megenni nálunk.

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Nyáron szoktam az alsó rétegre szórni friss epret is, úgy még sokkal finomabb.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felverjük a tejszínt keményre.
  2. Kikeverjük a mascarpone-t a tejföllel és a porcukorral, meg a citrushéjjakkal. Hozzákeverjük a felvert tejszínt.
  3. Előveszünk egy jénait vagy egy tepsit, vékonyan bekenjük az alját egy kis krémmel.
  4. A babapiskótákat gyors mozdulattal megmártogatjuk a kávéban, és kirakjuk vele az edény alját. Rákenjük a krém jó felét.
  5. Majd megint rakunk egy sor mártogatott piskótát, majd megint krém a tetejére.
  6. A végén hagyhatunk 6-7 ek krémet a díszítéshez, amelybe 1 ek kakaóport keverünk, és habzsákkal, vagy annak hiányában, nejlonzacskóba töltve, és a sarkát levágva, tudjuk díszíteni.
  7. Ha egyszerűsíteni szeretnénk, akkor csak szórjuk meg kakaóporral.
  8. Legalább 6 órára tegyük a hűtőbe, hogy a piskóták átérjenek, megpuhuljanak.

  • tepsi mérete: 25x30x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 636
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pufinlekvár

Mióta szakács: 2011.03.06.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojásmentes tiramisu naranccsal és citrommal, citrusos tiramisu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Monamoni
Mona / Monamoni Wed, 2013-02-06 18:35

Köszönöm a választ! Közben elkészült a saját verzióm: joghurtot sem tettem bele, hanem a light mascarponet egy kis kecsketejjel lazítottam, ízesítettem, és egy teljesen reformkonyhás változatot hoztam létre, nekünk nagyon ízlett, az állaga is jó lett, gasztronómiai és esztétikai élmény, még egyszer köszönöm az inspiráló recepted!

Monamoni
Mona / Monamoni Mon, 2013-02-04 20:31

Nagyszerű, mert nyers tojást én sem akarok használni! Viszont tejszínt sem: kérdésem, vajon tejszín+tejföl helyett (vajkrém helyett light mascarpone ízesítve) kis joghurtot használva működik-e a recept?

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Tue, 2013-02-05 23:23

Most megfogtál!
Nem tudom mennyiben maradna meg az eredeti íze ennek a tiramisunak, ha a fő alkotórészek nagy részét kicseréled? !
A receptben én is mascarpone-t használok, ha abból a light-ot veszed az biztos működik, de ha a tejföl+tejszín kombinációt is kihagyod, a joghurt biztosan egész más ízvilágot fog adni, és szerintem állagra sem lesz annyira stabil, mert a joghurt sokkal hígabb mint a tejszín+tejföl kombináció.
De próba szerencse, kísérletezni kell vele, én is sokszor ezt teszem, ha változtatni akarok egy recepten. Először próbáld ki csak fél adaggal a megváltoztatott receptet, és ha bejön úgy is az ízvilága, akkor már lehet bátrabban hozzákezdeni a nagyobb adaghoz.

688
babapiskóta 400 g
mascarpone 50 dkg
tejföl 8 ek
habtejszín 2.5 dl
porcukor 8 ek
citromhéj 1 kk
narancshéj 1 kk
feketekávé 2 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek