Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából

Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából
Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Biztos sok Keresztapa-rajongónak rémlik az a jelenet, amikor a Corleone-család caporegime-éje, Clemenza kiokítja Michael-t a paradicsomos spagetti elkészítésének csínja-bínjáról. Én most szintén az ő utasításai alapján készítettem el ezt a fenséges ragut, amiben az legjobb, hogy nincs benne semmi flanc. Csak a hagyma, a kolbász és a rengeteg paradicsom tiszta, letisztult íze - mert néha nem is kell több.

hozzávalók / 6 adag

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

húsgombócok

  1. A húsgolyóhoz a hozzávalókat egy közepes méretű tálba tesszük. Összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle.
  2. Az olívaolajat és a vajat összehevítjük, és körbepirítjuk a húsgolyókat.

paradicsomos ragu

  1. A kolbászt felkarikázzuk, serpenyőben picit lepirítjuk, majd félretesszük.
  2. A vöröshagymát nagyon finomra aprítjuk, a fokhagymát pedig vékonyan felszeleteljük. Az olaj és a vaj keverékét felhevítjük, rádobjuk a hagymákat, és üvegesre pároljuk.
  3. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, meglocsoljuk vörösborral és meghintjük 2-3 evőkanál cukorral. Folyamatos kevergetés mellett 5-10 percet főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
  4. A paradicsomot felkockázzuk és a paradicsomos alaphoz adjuk. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd lefedve, alacsony lángon 20 percet főzzük, majd a fedőt eltávolítva még nagyjából 10 percet, amíg a felesleges folyadék elpárolog.
  5. Amint megpuhult a paradicsom, botmixerrel turmixolunk rajta egy-kettőt - ez a lépés el is hagyható, de krémesebb lesz így. Hozzáadunk egy kevés habtejszínt a színe végett, majd jöhet bele az előkészített kolbász és húsgombóc.
  6. A hússal együtt, alacsony lángon főzzük még egy 10-15 percet, hogy a paradicsomszósz a kolbász ízét is átvegye.

tálalás

  1. A spagettit sós vízben készre főzzük és leszűrjük.
  2. A paradicsomos szószt a spagettivel tálaljuk, jó adag parmezánnal és friss bazsalikommal megszórva.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 036
elküldve: 1
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
89 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos spagetti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

869
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 30 g
vaj 1 ek
olívaolaj 2 ek
kolbász 30 dkg
olívaolaj 2 ek
vaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 3 ek
vörösbor 1.5 dl
nádcukor 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 1.2 kg
habtejszín 0.5 dl
spagetti tészta 35 dkg
parmezán sajt 7 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint