Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cobbler 2. -szilvás

Cobbler 2. -szilvás
Cobbler 2. -szilvás
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "cobbler- láz" tavaly söpört végig a gasztroblogokon. Ennek az amerikai desszertnek a sikere nem vitatható, hiszen egyszerű, gyors és nagyon finom. Szinte bármilyen gyümölccsel készíthető, de szerintem az egyik legjobb változat a szilvás cobbler.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához

A szóráshoz

ajánlat

Fagylalttal, fahéjas porcukorral, melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, és egy tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a barna cukrot, a keményítőt, a vaníliarúd belsejét vagy a vaníliás cukrot, és jól elkeverjük.
  2. A tésztához a vajat apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, konyhai robotgéppel jól összekeverjük, és evőkanál segítségével a szilvára halmozzuk, a tetejét megszórjuk barna cukorral.
  3. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 29 915
elküldve: 15
receptkönyvben: 490
elkészítve: 33/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

amerikai szilvás sütemény omlós tésztával

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Fri, 2013-09-13 16:19

nagyon nehezen kezelhető a tészta, a r.gépemet majdnem tönkretette. kb. 45-50 percig sütöttem!!!!! és csoda finom! ja és én update 1 lisztet használtam, közel 2 dl tejszinnel....nagyon finom csak tudjátok hogy nehezen kezelhető az anyag :-) ja és találtam itthon habfixálot ami krémekhez is jo gondoltam nem hibázok ha ezt keverem a szilvához és jo lett mert nem folyos csak picikét

batan
Batan / batan Sun, 2013-08-11 15:37

Kaptunk nemi tulerett szilvat. Ehhez kerestem cobbler receptet, amely sutitipussal mar egy ideje szemeztem. A recepted alapjak keszult edesseg eszmeletlen finom, rogton bekerult a kedvencek koze :-) Gyorsan keszen van (legalabbis ami az elokeszitest illeti), a teszta finom, roppanos, a gyumolcs pedig zseles szilvalekvarra fott. Nyami! :-)

zsuzsócska
zsuzsócska Sat, 2012-10-27 19:56

Köszi, hogy feltetted a receptet! Nagyon finom süti!
Biztos, hogy az egyik kedvencem lesz! :)

Goldvike
Goldi / Goldvike Thu, 2012-08-30 21:08

Szia!
Milyen tejszín kell hozzá? Habtejszín vagy főzőtejszín?:) (arra tippelek, hogy főző..)

köszi!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Tue, 2012-08-07 10:24

Tavaly nyáron sokszor elkészítettem, és ma újra megcsinálom! Nagyon szeretjük!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2011-09-06 22:23

A keményítő felszívja a gyümölcs levét, alul krémessé válik a gyümölcsös rész.. Kihagyhatod, akkor folyós lesz..

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2011-09-06 22:22

A keményítő felszívja a a gyümölcs levét, alul krémessé válik a gyümölcsös rész.. Kihagyhatod, akkor folyós lesz..

jkerekes8
jkerekes8 / jkerekes8 Mon, 2011-08-15 10:28

Azt szeretném kérdezni, hogy a szilvához miért kell keményítő? Egyébként túl folyós lesz? Én kihagynám...

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2010-09-27 08:03

Kedves Padrienne! Ha nem sül meg, tovább kell sütni nyilván. Szilva és szilva,sütő és sütő között is van különbség. Nálam átsült úgy ahogy leírtam.

padrienne
padrienne Sun, 2010-09-26 10:21

Szia! Tegnap megsütöttem elég jól nézett ki ,de sajnos a keményítő a szilva között nem olvadt fel, egy lisztes lé úszott az alján. A receptet pontosan betartottam és 10 percel tovább kellett sütnöm.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sun, 2010-09-19 19:31

Suslinc! Örülök, hogy sikerrel jártál.!Igen, ez a tészta az égetett tészta kategóriába tartozik, ilyen, kicsit ragadós, nem folyós. Nekem a kanalas módszer jött be, ez volt a legegyszerűbb.. (Olyan is volt, aki csillagcsöves nyomózsákot használt, de olyan is aki fagylaltos kanalat.)

Suslinc
Suslinc Sun, 2010-09-19 12:52

Tündér, köszi a receptet! Tegnap este én is megcsináltam, nagy sikere volt! :-) A szilvához én is fahéjat szórtam, és darált diót.
Kicsit megijedtem, amikor a tésztát elkezdtem rátenni a szilvára, mert azt írtad, "kanállal a szilvára halmozzuk". Azt hittem, hígabb lesz, nekem egy késsel be kellett segítenem. De a végeredmény finom lett! :-) Tejszínhabbal tálaltam. Suslinc

Tulipán
Tulipán / Tulipán Sun, 2010-09-12 09:51

Szia Tündér!

Elkészítettem a sütid. Nagyon-nagyon finom volt. Egy kicsit változtattam rajta: a szilvából rögtön a dupláját vettem, mert nem volt elég a forma kirakásához, a tésztájába raktam egy kis citromhéjat, és a szilvához vanília helyett fahéjat használtam. Mikor elkészítettem szóltam a férjemnek, hogy kész a süti, de nem nagyon reagált rá. Mikor megkóstolta pár óra múlva, csak annyit mondott, hogy hol rejtegettem eddig :-)
Köszi a receptet! Még maradt egy kis szilvám, jöhet a következő adag!
Beus

787
szilva 1 kg
étkezési keményítő 2 evőkanál
barna cukor 4 ek
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 25 dkg
vaj 10 dkg
cukor 5 dkg
1 csipet
sütőpor 2 tk
tojás 1 db
habtejszín 1.5 dl
barna cukor 1 ek