Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Coca-cola szelet

Coca-cola szelet
Coca-cola szelet
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem próbáltam a kólát a sütiben, de egy amerikai weboldalon egy kólás sütemény receptet találtam, és akkor elhatároztam, hogy elkészítem. Ezt némileg átalakítottam, és úgy készítettem el. Nem bántam meg, mert nagyon jó állagú, extra kakaós süti lett a végeredmény. A kóla íze nem dominál, de ott rejlik benne az az árnyalatnyi karamellás íz, ami a kólát is jellemzi. Annak ellenére, hogy általában nem fogyasztunk sokat ebből az üdítőből, nálunk az egész család imádta a belőle készült sütit...:)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Máz

Szóráshoz

  • 8 dkg dió (durvára aprítva)
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat; azaz a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót, keverjük alaposan össze.
  2. Egy másik tálba üssük bele a két egész tojást és keverjük össze a joghurttal és a vaníliaaromával.
  3. Egy teflonlábasban, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Ezután adjuk hozzá a kakaóport, az olajat és a kólát. Melegítsük forrásig és húzzuk le a lángról. Hagyjuk kb. 5 percig hűlni, majd öntsük a liszthez a tojásos keverékkel együtt.
  4. Alaposan keverjük össze. Ezt a masszát tegyük egy jól kivajazott tepsibe és az előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük. Amikor már jónak gondoljuk, tűpróbával ellenőrizzük a tésztát (akkor jó, ha a tű- vagy fogpiszkáló „tiszta”, amikor kihúzzuk a tésztából). Ezután vegyük ki és hagyjuk hűlni.

Máz

  1. Közben készítsük el a mázat. Ehhez rakjuk egy teflonlábasba a cukrot, a vajat, a kakaót és a kólát. Amikor forr, öntsük bele a keményítőt, amit egy kis vízben simára kevertünk. Addig forraljuk, amíg közepesen sűrű nem lesz. Pár percig (kb. 5) hűtsük, majd öntsük le vele a tésztát.
  2. A tetejét szórjuk meg a pirított és durvára aprított dióval. Egy éjszakát hűtsük a hűtőben és másnap tálaljuk. Így tárolva akár 4-5 napig is kibírja... ha lesz rá lehetősége és el nem fogy!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 11 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kólás süti, kakaós süti kólával, kólamázas kakaós sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andiano
andiano Thu, 2019-05-16 07:40

Ezt mikróban el lehetne készíteni? 16 cm átmérőjű formában sütném meg. Köszönöm előre is a segítséget.

615
finomliszt 23 dkg
cukor 15 dkg
szódabikarbóna 2 kávéskanál
1 kávéskanál
tojás 2 db
joghurt 150 ml
vaníliaaroma 2 teáskanál
vaj 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 5 ek
kóla 250 ml
porcukor 15 dkg
vaj 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étkezési keményítő 1 dkg
kóla 100 ml
dió 8 dkg