Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Coddle - az ír egytálétel

Coddle - az ír egytálétel
Coddle - az ír egytálétel
225 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

St. Patrick napja alkalmából, a neten megjelent jó néhány ír recept, hátha valaki rászánja magát az elkészítésre. Nekem mindig jöhet valami újdonság. :o) Ez egy igazán egyszerű étel, amit én úgy képzelek el, hogy reggel belepakolták az edénybe a hozzávalókat, és befészkelték a még esetleg langyos parázs közé. Mire hazajöttek a földekről, már lehetett is tálalni. A coddle ugyanis azt jelenti, hogy forráspont alatt főzni/sütni (ha a wikipedia nem hazudik).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Jó forrón tálaljuk, szórhatunk rá még petrezselymet. Adjunk mellé friss, ropogós kenyeret, hogy legyen mivel tunkolni a levet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy olyan fedeles edényt kell használjunk, amit a tűzhelyen, majd később a sütőbe is rakhatunk. A szalonnát vágjuk kockára, és kicsit süssük meg, de ne szárítsuk ki. Szűrőkanállal szedjük ki, tegyük félre.
  2. A kolbászokat pirítsuk meg a szalonna zsírján. Nem kell teljesen átsütni, mert arra még lesz ideje bőven a többi hozzávalóval együtt.
  3. Szedjük ki a kolbászokat is, kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk fel olyan 2-3 cm hosszú darabokra.
  4. Kezdjük el a rétegezést. A hagymákat vágjuk fel ujjnyi vastag karikákra, a felét rakjuk az edény aljára, szórjuk meg a sült szalonna kocka felével.
  5. A fele kolbászt osszuk el a tetején, végül a megpucolt, negyedelt burgonya fele zárja a sort. Sózzuk, darálunk rá borsot, meghintjük petrezselyemmel. Megismételjük a rétegezést, a hozzávalók másik felével.
  6. Ráöntjük a forró húslevest, lefedjük, és felforraljuk. Mihelyst forr, rakjuk azonnal az előmelegített sütőbe, legalább 3 órára. Gyakran nézzünk rá, ha nagyon zubogna, akkor tekerjük lejjebb a lángot alatta.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 267
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Dublin coddle, egytálétel krumplival és kolbásszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

613
füstölt szalonna 20 dkg
sütnivaló kolbász 50 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
burgonya 1.2 kg
marha alaplé 5 dl
petrezselyem 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint