Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cookies del italiano

Cookies del italiano
Cookies del italiano
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olasz édességkönyv, egy szótár, egy konyha és az eredménye sok kicsi, hihetetlen omlós Cookies zenzero, azaz gyömbéres keksz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy edényben kissé megolvasztjuk, majd a cukorral összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, ezzel habosra keverjük.
  3. A lisztet a fahéjjal, a gyömbérrel, a sóval és a sütőporral összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk.
  4. Végül a darabokra tördelt csokit is belekekverjük.
  5. Sütőpapírra kis adagokat rakunk, egymástól 3-4 cm távolságra, és sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 076
elküldve: 2
receptkönyvben: 225
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

mazsulam

Mióta szakács: 2011.08.08.
9 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyömbéres keksz, csokidarabos-fűszeres kekszek

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palancsa
palancsa Sat, 2012-08-18 21:28

Most sült ki, szenzációs lett! Most tejcsokival csináltam, de legközelebb fehér csokival fogom kipróbálni! :D Köszi a receptet!

mazsulam
mazsulam / mazsulam Thu, 2012-05-17 20:55

Szia!
Ez attól is függ, hogy mekkora golyókat formálsz. Nálam olyan 20-25 körül szokott alakulni! De javaslom a dupla mennyiséget, az is el fog fogyni, hidd el! :)

Mecsi
Mecsi Thu, 2012-05-17 20:11

Szia!

Ebből a mennyiségből kb. hány darab keksz lesz?

Köszönöm a választ előre is:)

Hóki-Móki
Hóki-Móki Thu, 2011-11-17 11:41

Ez valami isteni!!!Tegnap megcsináltam gondoltam lesz a hétre valami édes nasi....Reggelre a párom az egészet elpusztította!!Szerintem ezzel mindent elmondtam.Köszönöm a receptet ezt kerestem!!!

Bogcic
Bogcic / Bogcic Fri, 2011-09-23 18:02

Túlzás nélkül isteni ez a süti:D Mi a könyv címe? Olaszt tanulok úgyis:)

mazsulam
mazsulam / mazsulam Sun, 2011-09-18 19:59

Kedves Szegnik!
Nálam eddig három nap volt a maximum idő, ameddig maradt belőle, az állagán semmit nem változtatott ez idő alatt, ugyanolyan omlós maradt. De szerintem légmentes edényben bátran lehet tárolni tovább is, mert semmi romlandó nincs benne. :) Örülök hogy ízlett a recept, nekem is nagy kedvenc! :)

szegnik
Szegnik / szegnik Sat, 2011-09-17 21:51

Már régóta kerestem valami hasonló receptet és azt hiszem ennél jobb nem kell.Viszont szeretném megkérdezni,ha egyszerre több adagot sütnék meddig tárolhatom?(Na nem mintha ez nem fogyott volna el pillanatok alatt). Csak hát jó lenne ha időnként lehetne valamire rájárni :)

Tanytta
Tanytta Sun, 2011-09-04 20:34

Köszönöm a receptet! Nagyon finom lett! Egyszerű és gyorsan elkészíthető, én az ilyet szeretem. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-08-31 19:48

 Kedves valenti b zsuzsi!Koszonom a kritikat,Te biztos egyetemi tanar vagy,hogy igy tudsz megitelni egy embert egy hozzaszolas alapjan!Bocsanat(mielott ezert is megszolsz!)de nincs ekezet a gepemen!Bye!

mazsulam
mazsulam / mazsulam Wed, 2011-08-31 19:16

Sziasztok, örülök, hogy ízlett a keksz, nálunk az első készítés után háromszor kellett megsütni. Érdemes kipróbálni, tényleg nagyon omlós. És valóban nekem is karácsonyi hangulatom lett az illatát érezve. Zsuzsi, én mandulát gondoltam, hogy darálok a tésztába, de a mogyoró sem vetem el ötletnek, akár egy kis mazsolával... :)

qjudit
qjudit Tue, 2011-08-30 22:05

 Én egy hirtelen ötlettől vezérelve fél 10-kor álltam neki, és már készen és finoman illatozik a konyhában. Köszönjük a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-08-30 19:01

 Mar bocsi,de meg 18:00-kor meg nem volt a recept feltoltve!Nem tudom,hogy lehetett 16:26-kor kiirni,hogy mar megcsinalta?!:-)))

valenti b zsuzsi
valenti b zsuzsi Wed, 2011-08-31 17:27

Kedves HUSIKA!
Ha olvasni is úgy tudsz mint írni akkor nem csodálkozom rajta, hogy nem láttad.Én azért szeretem a NO SALTY-t mert tele van lelkes amatőrök jobbnál jobb receptjeivel.Én ötleteket keresek ezen az oldalon és nem csomót a kákán.Üdvözlettel: Zsuzsi

valenti b zsuzsi
valenti b zsuzsi Tue, 2011-08-30 16:26

Megcsináltam! Én tettem hozzá egy kis aprított mogyorót is.Az illatától igazi karácsonyi hangulatom lett, itt a nyári forróságban!Ez amolyan "ahogy-tetszik" süti.Az alaprecepthez bármit hozzátehetünk ami épp találunk a kamra polcon.Köszönöm!Zsuzsi

610
finomliszt 200 g
vaj 120 g
cukor 60 g
tojás 1 db
vaníliaaroma 1 kávéskanál
gyömbér 2 kk
fahéj 1 kk
sütőpor 0.5 csomag
étcsokoládé 100 g
1 csipet