Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Crackle cookies

Crackle cookies
Crackle cookies
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy Amerikában igen népszerű süti, a nevét onnan kapta, hogy sütés közben összeesnek és megrepedeznek a sütik. Szeretettel ajánlom minden csokikedvelőnek.
A recept Martha Stewarttól származik.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Kb. 45 db kekszet kaptam ebből az adagból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit felolvasztjuk, félretesszük hűlni.
  2. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük.
  3. A vajat a cukorral habosítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojásokat, tejet és a kihűlt csokit.
  4. Apránként a masszához adagoljuk a lisztes keveréket, jól eldolgozzuk. 2 részben folpack-ba csomagolva, min. 3 órára hűtőbe tesszük (vagy fél órára mélyhűtőbe).
  5. Dió nagyságú golyókat formálunk a tésztából, meghempergetjük a porcukorban, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hagyjunk helyet a golyók között.
  6. Előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 819
elküldve: 27
receptkönyvben: 657
elkészítve: 37/51
Facebookon megjelent: -

szakács

lills

Mióta szakács: 2012.06.09.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

étcsokis keksz, amerikai csokis keksz, repedt cookies

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melinda04
melinda04 Sun, 2012-12-30 14:11

én is elkészitetem de nekem is lapos lett. akkor ahogy olvasom tobb lisztet kell beletenni és akkor nemfognak ellaposodni.egyébként az ize nagyon finom

lills
lills / lills Sun, 2012-12-30 17:49

Nem értem, mi a baj. Normális, hogy laposabb lesz, ez le is van írva a receptben. Túl lapos nekem még egyszer sem lett, pedig mindig ezt a lisztmennyiséget használtam.

dezily
dezily Sun, 2012-12-09 10:49

A hozzávalók arányait megtartva a megoldás az "ellaposodásra": muffinpapírba töltsétek a tésztát. Köszönöm a receptet, isteni finom és tuti siker mindenkinél! :)

csele.regina
csele.regina Sat, 2012-10-20 14:40

Nekem kicsit talán lágy lett a tésztája, mert ellapultak a kekszecskéim. De az íze ... fantasztikus! :D
Legközelebb kicsit több liszttel csinálom. Vagy mi a megoldás arra, hogy ne lapuljanak el? Tus valaki segíteni? Járt már így valaki?
Ikó

71rozsa
71rozsa Sun, 2012-10-21 17:36

Szia!Sajnos nekem is ez lett a kimenet ,már 2-szer megcsináltam mert nagyon fincsi és mutatós.Szakáccsal beszéltem szerinte először nagyon magas hőfokon kellene megpróbálni sütni,hogy kéreg képződjön,utána visszavenni a hőfokból.Legközelebb kipróbálom,jól mutatna a karácsonyi sütik közt.
Szilvia

Fábian Ibolya
Fábian Ibolya Mon, 2012-10-08 09:07

Sajnos az enyém nem sikerült! Egy kicsit átvariálom a receptet. Szerintem tej nem kellett volna bele, mert hiába volt 3 órát a hűtőben.A porcukor is megolvadt rajta mert én tovább sütöttem 12 percnél. Sütőpor helyett szódabikarbónával fogok dolgozni ha újra megcsinálom. Valóban tömény édesség nekem a 200g cukor is nagyon sok bele. Azért az íze nagyon jó a sütinek. Megcsinálom újra és majd beszámolok!

lills
lills / lills Mon, 2012-10-08 16:42

Sajnálom, hogy nem sikerült. Én fél órára tettem a fagyasztóba, mert siettem, de így sikerült. (egyébként a 200 g cukor már így is csökkentett mennyiség az eredeti recepthez képes)

Sally
Sally / Sally Thu, 2012-10-04 12:54

Ez a "kisegeres" recept nagyon tetszik!:) Mar a hutobe a teszta! Remelem finom lesz!

Andiska
Andiska Wed, 2012-10-03 23:09

Kedves Lills!
Szeretném megkérdezni, hogy kb. mennyi ideig kell sütni? Köszi, üdv. Andi

witch
witch / witch Wed, 2012-10-03 17:16

Nem tudom, mit szolna, ha latna, hogy a neve
nem helyesen van leirva? (Stewart)

witch
witch / witch Wed, 2012-10-03 21:27

Nincs mit, oregszem, belekotok az
elo faba is. :) Ha viszont a Stuart
little nagynenije, akkor bocsanat!

422
étcsokoládé 180 g
finomliszt 130 g
sütőpor 2 tk
cukrozatlan kakaópor 50 g
vaj 110 g
nádcukor 200 g
vaníliás cukor 2 ek
tojás 2 db
tej 60 ml
porcukor 1 teáskanál