Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Crema de calabaza

Crema de calabaza
Crema de calabaza
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a spanyol levesnek a receptje szintén az 500 mediterrén étel c. könyvből származik.

A legfontosabb számomra, hogy a szezonnak megfelelően mindig idény zöldségekből főzzek. A sütőtök ezért sokszor kerül a tányérra, fazékba. Igyekszem olyan recepteket találni, amelyekkel bizonyíthatom, hogy ebből az alapanyagból is lehet igen izgalmas fogásokat készíteni. Az is fontos, hogy túllépjek a sütőben sült tök verzión. Ez a leves igencsak túllép ezen különleges ízvilágával.

A húst elhagyhatjuk, de érdemes kipróbálni azzal is.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Az ősz beálltával készítsünk el egy nagyobb adag sütőtök pürét. Így lerövidül a főzési idő. Csak előkapjuk a fagyasztóból a kiporciózott sütőtököt, és indulhat a főzés/sütés.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A sütőtököt félbevágjuk, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.

  2. A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a hússal együtt egy nagy lábasban feltesszük főni azokat.

  3. Hozzáadjuk a paprikát és az oregánót. Kis lángon, lassan főzzük a levest kb. 40 percig. Szükség esetén a vizet pótoljuk.

  4. 40 perc után a húst eltávolítjuk, félretesszük. Használjuk fel a következő fogáshoz.

  5. Egy óra elteltével a sütőtökből kanalazzuk ki a húst, és tegyük a levesbe. Adjuk a leveshez a 2 dl tejet. A lábast vegyük le a tűzről, és a tartalmát pépesítsük botmixerrel. Amint ezzel kész vagyunk, a lábast tegyük vissza a tűzre.

  6. Legvégül ízesítsük a levest sóval és borssal, esetleg még egy csipetnyi oregánóval.

  7. A meleg levest tálaljuk pirítóssal.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 266
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spanyol almás tökleves, sütőtök-leves almával és csirkével, sütőtökkrémleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csipkefabimboja
csipkefabimboja Mon, 2012-12-03 22:50

Nagyon finom, pedig én eddig nem szerettem a sütőtököt :-)
Az egész családnak ízlett!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Thu, 2012-12-06 17:51

Köszönöm a kommentet! Azt hiszem, én is elkészítem a hétvégén. :)

Zsuzsa

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Fri, 2012-11-16 21:14

Az a helyzet, hogy ez az egyik legjobb leves, amit életemben főztem! Páratlan! Ha gondolod, átküldöm neked ezt a mediterrán konyhás könyvet. :) Nagyon frankó!

331
sütőtök 1 kg
vöröshagyma 3 kis db
alma 1 db
sárgarépa 2 közepes db
burgonya 1 db
csirkemell (csontos) 0.5 db
fűszerpaprika 1 ek
oregánó 1 tk
víz 7 dl
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 6 szelet