Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Créme fraîche csokoládés sütemény

Créme fraîche csokoládés sütemény
Créme fraîche csokoládés sütemény
95 perc / előkészület: 45 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aunty Yochana receptje. Belül szinte krémes, puha, lágy, nagyon csokis sütemény, omlós héjba burkolózva.
Még egy kép a tálalásról.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére és a tálaláshoz

ajánlat

*Créme fraîche helyettesíthető: 250 ml zsíros tejszínt elkeverünk 1 evőkanálnyi joghurttal. Letakarjuk és egy napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ebből a mennyiségből 170 g szükséges a süteménybe, a többi a tálaláshoz. (A fel nem használt créme fraîche hűtőben 10 napig tárolható!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Kisebb tortaformát vagy egy szögletes sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.
  3. A szobahőmérsékletű vajat kézimixerrel, közepes sebességen 2 percig verjük, majd a kristály-, és vaníliás cukorral krémesre keverjük.
  4. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és egy-egy percig verjük.
  5. A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk, majd evőkanálnyi adagokban a créme fraîche-sal váltakozva a vajkrémhez adjuk.
  6. A tojásfehérjét a borkősavval kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a porcukrot. A fényes, szilárd habot lyukas fakanállal óvatosan a tésztába forgatjuk.
  7. Sütőformába öntjük, 180°-on 50-60 percig sütjük (tűpróba!). Rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  8. Miután kihűlt, porcukrot szitálunk a tetejére.
  9. A szeleteket créme fraîche-sal leöntve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 869
elküldve: 2
receptkönyvben: 196
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vm2011
vm2011 Thu, 2015-03-19 16:36

kedves Szintia!
most sül a süti és alig várom,hogy elkészüljön!:)))
köszi a jó kis receptet:)
szolgálati közlemény:a creme fraiche kapható a Spar-ban,ha valaki nem akarja otthon összeállítani.
üdv:brumi

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Wed, 2012-07-18 18:02

Mivel itthon elég nehézkes a beszerzése Créme fraiche helyett használhatnék esetleg Philadelphia krémsajtot, vagy mascarpone-t? Mert most mind kettő van itthon, hát ha eltudnám használni....
^^
Válaszod előre is köszönöm
Üdv
Timi

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Thu, 2012-07-19 13:58

Kedves Timi!

*Créme fraîche helyettesíthető: 250 ml zsíros tejszínt elkeverünk 1 evőkanálnyi joghurttal. Letakarjuk és egy napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ebből a mennyiségből 170 g szükséges a süteménybe, a többi a tálaláshoz. (A fel nem használt créme fraîche hűtőben 10 napig tárolható!)

Sok sikert!
Szintia

882
vaj 125 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
crème fraîche 170 g
finomliszt 145 g
cukrozatlan kakaópor 50 g
szódabikarbóna 1 kk
1 kk
tojásfehérje 4 db
borkősav 1 kávéskanál
porcukor 100 g
porcukor 2 ek
crème fraîche 8 dkg