Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Créme fraiche sajtos perec és rúd

Créme fraiche sajtos perec és rúd
Créme fraiche sajtos perec és rúd
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a nővérem receptes füzetéből ered. Ő tejföllel szokta készíteni, de mikor készítettem, nekem csak créme fraiche-m volt itthon.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a langyos tejben feloldott szalalkálit, a sajt felét, a créme fraichet, a tojássárgáját, tetszés szerint sót, és jól összegyúrjuk.

  2. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük. A tésztát lisztezett munkalapon fél cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a tojáshabbal. Perec formával kiszúrjuk, és a maradék reszelt sajtba mártjuk.

  3. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk és megkenjük a tojáshabbal, megszórjuk sajttal, majd vékony rudakra vágjuk.

  4. A pereceket és a rudakat sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
     

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 327
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, sajtos perec

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

369
finomliszt 350 g
margarin 150 g
tojás 1 db
crème fraîche 150 g
sajt 200 g
szalalkáli 0.5 teáskanál
tej 50 ml
0 ízlés szerint