Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cremets

Cremets
Cremets
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl konyhájában láttam ezt a rendkívül könnyed és űdítő finomságot!:)

hozzávalók / 4 adag

A sűrű joghurthoz

Az édességhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A sűrű joghurt készítése:

  1. Egy tésztaszűrőt kibélelek sűrű szövésű textíliával és beleöntöm a tejszínes joghurtot. A szűrőt egy nagyobb tálra teszem, hogy abba csepegjen a savó. A hűtőben egy napot pihentetem. Így kb. 3 dl sűrű krémet kapok.

Cremets elkészítése:

  1. A porcukrot simára keverem egy citrom átszűrt levével.
  2. Hozzáadom a sűrű joghurtot, egy citrom reszelt héját és egy vaníliarúd kikapargatott belsejét. Robotgéppel az egészet jól összekeverem.
  3. Kemény habbá verem a tojásfehérjét és fakanállal óvatosan beleforgatom a vaníliás joghurtba.
  4. Sűrű szövésű textíliával bélelt tálba teszem. A textíl elszívja a felesleges nedvességet. Ilyenkor már nem csepeg. Hűtőben ismét egy napot pihentetem.
  5. A Cremets-t tányérra borítom, lehúzom róla a textilt. Fogyasztás elött akár dermeszthetjük is 2-3 órát.
  6. A habtejszínt ízlés szerint porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem és nyomózsákba töltöm.
  7. Málnaszemekkel és tejszínhabbal díszítem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 742
elküldve: 0
receptkönyvben: 158
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szityike
Szityike / Szityike Mon, 2013-03-04 21:10

Kedves Szintia!

Most találtam meg a recepted, nagyon tetszik és már néztem is, hogy hogyan kell elkészítenem, de segíts légyszi, mert egy dolgon elakadtam: tojásfehérje kell hozzá és nem kell megsütni, azaz nyersen marad benne??
Lehet, hogy csak én értem félre, ezért is kérdeznék rá, mert amúgy nagyon teszik a recept!
Szép estét!
Üdv, Szityi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-08-22 19:26

Gyönyörűek a képeid!

565
joghurt 8 dl
habtejszín 1 dl
tojásfehérje 4 db
porcukor 10 dkg
joghurt 3 dl
citrom 1 db
vanília 1 db
málna 30 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 1 ek
habfixáló 1 csomag