Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Crepes banános túróval

Crepes banános túróval
Crepes banános túróval
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én most kevés csokoládészósszal meglocsolva tálaltam, de anélkül -esetleg kevés porcukorral megszórva- is finom.

hozzávalók / 4 adag

A crepeshez:

A banános túróhoz:

A sütéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A crepes

  1. A crepeshez a vajat felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
  2. Hozzáadjuk a tejet, tojásokat, sót és lisztet, kézi mixerrel simára dolgozzuk, majd hozzákeverjük az ásványvizet.
  3. Lefedve kb. 1 órát hagyjuk állni.
  4. A tésztát átkavarjuk, ha szükséges, kevés tejjel vagy vízzel hígítjuk.
  5. Majd egy 20 cm átmérőjű, enyhén kikent serpenyőben egymás után 8 crepest sütünk.
  6. A crepeseket melegen tartjuk.

A banános túró

  1. A töltelékhez a banánt meghántjuk, apróra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.
  2. A túrót elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a banánt.

Összeállítás

  1. A crepeseket megkenjük a banános túróval, feltekerjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 621
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós palacsinta, banános-túrós palacsinta, túrótöltelékes-banános crepes

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

507
vaj 1 ek
tej 250 ml
tojás 2 db
1 csipet
finomliszt 150 g
ásványvíz 50 ml
banán 2 közepes db
citromlé 2 ek
tehéntúró 500 g
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek