Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Croque monsieur a la Friedmann

Croque monsieur a la Friedmann
Croque monsieur a la Friedmann
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Strasbourgban ettem reggelire hasonlót, és ez bárki számára könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Előkészítés

Elkészítés

ajánlat

Finom reggelire és vacsorára is. A sajtot kicserélhetjük bármilyen érdekes francia sajtra is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. A tojásokat üssük fel, és kis sóval keverjük el egyneművé.
  2. A bagettet szeleteljük fel ferdén, azonos méretű szeletekre. 1,5 cm vastagságúra, páros számú szeletre.
  3. Kenjük meg vajjal minden kenyér egy-egy oldalát, vékonyan.
  4. A vajas felére rakjunk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát, ne lógjon ki a kenyéren kívül se a sajt, se a sonka.
  5. Fordítsuk egybe két-két szelet kenyeret, hasznos párosával készíteni :)

Elkészítés

  1. Az összepárosított kenyereket forgassuk meg a felvert tojásban.
  2. Serpenyőben forrósítsuk meg a maradék vajat.
  3. A forró vajban süssük ki a szendvicset.
  4. Ketchuppal tálaljuk, de nem kötelező.
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 403
elküldve: 4
receptkönyvben: 384
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött bundás kenyér, francia szendvics, melegszendvics sajttal-sonkával töltve

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kheiron
kheiron Thu, 2016-12-01 12:29

Nagyon finom ez a töltött bundás kenyér, csak sajnos a besamelmártás nélkül vajmi kevés köze van a croque monsieur-höz, igazán nem értem az elnevezését.

Friedmann
Friedrich Antal / Friedmann Thu, 2016-12-01 13:47

Kedves kheirn, bár az igazi név használat kulturáltabb lenne!
Francia országban pont annyi croque minsieur van ahány falu,...ezért is jogos az elnevezés, bár valóban van besamell mártással is, de azt én nem kedvelem.
Tisztelettel: Friedrich Antal Mesterszakács

835
bagett 50 dkg
tojás 3 db
1 dkg
cheddar sajt 15 dkg
feketeerdő sonka 10 dkg
vaj 10 dkg
ketchup 100 ml