Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csahohbili

Csahohbili
Csahohbili
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Oroszországban nagyon szeretik a grúz konyhát, nekem az anyósom mutatta, remélem aki kipróbálja, annak ízleni fog. :) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, beletesszük a megtörölgetett, megszárított csirkét, és 10 perc alatt mindkét oldalon pirosra sütjük. Három-négy darabot süssünk egyszerre, és akkor a csirke nem ereszt levet. A húst félretesszük.
  2. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük felmelegítjük a maradék olajat, és üvegesre sütjük rajta a hagymát, hozzáadjuk a húst, paradicsomot, paprikát, sűrített paradicsomot, őrölt koriandert és a római köményt. 10 percig pároljuk, sózzuk, és beletesszük a babérlevelet, hozzáöntjük a vizet. Takarékon, fedő alatt 40 percig főzzük.
  3. Levesszük a fedőt, leellenőrizzük megfőtt-e már a csirke, lehet hígabb vagy sűrűbb szósszal készíteni, ki hogy szereti. Ha sűrűbb szószt szeretnénk, akkor már ne takarjuk le, forraljuk kissé el a levét.
  4. Ha megfőtt a hús, a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül az ételbe nyomjuk, hozzáadjuk az aprított koriandert, sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges. A korianderrel már ne nagyon főzzük, maximum 2 percig. A grúzok erős paprikával eszik, bele is lehet főzni.
  5. Friss kenyeret, friss pitát vagy kukoricakását adnak hozzá.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 484
elküldve: 2
receptkönyvben: 102
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

grúz fűszeres csirke, fűszeres szaftos csirke, grúz csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

559
csirke 1 kg
napraforgó olaj 6 ek
vöröshagyma 4 közepes db
paradicsom 4 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
sűrített paradicsom 40 g
koriandermag 1 teáskanál
római kömény 2 teáskanál
víz 1 dl
babérlevél 1 db
fokhagyma 8 gerezd
koriander 1 csokor
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
hegyes erős paprika 1 közepes db