Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csáky-féle töltött borda

Csáky-féle töltött borda
Csáky-féle töltött borda
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept a Csáky-féle rostélyos, én most sertésből készítettem. Így is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

ajánlat

További receptek itt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott füstölt szalonnával jóízű lecsót készítünk. Húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a jól elkevert tojásokat. A tűzhelyen addig kevergessük a lecsót, amíg egy közép kemény tölteléket nem kapunk.
  2. A vékonyra kiklopfolt hús közepére rakjunk egy gombóc tölteléket, a vékonyabb széleit jobbról, balról hajtsuk be, és tekerjük fel a húst a töltelék körül.
  3. Spárgával rögzítsük a henger alakot, sózzuk-borsozzuk, és szórjuk meg liszttel. Zsiradékban minden oldalát pirítsuk barnára. Vegyük ki a zsiradékból, távolítsuk el a spárgákat. Készítsünk egy hígabb paprikamártást, és ebben a paprikamártásban pároljuk puhára a tekercseket.
  4. Mire besűrűsödik a mártás, a hús is megpuhul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 200
elküldve: 4
receptkönyvben: 168
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos lecsóval töltött sertéstekercs paprikamártással, lecsós-tojásos rolád

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

951
sertésborda 60 dkg
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lecsó 20 dkg
tojás 5 db
füstölt szalonna 10 dkg
piros kaliforniai paprika 4 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 0.7 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint