Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csáky húsrolád 2. -sertéshúsból

Csáky húsrolád 2. -sertéshúsból
Csáky húsrolád 2. -sertéshúsból
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel a magyar konyha egyik alap étele, eredetileg marhahúsból, rostélyosból készül, de sertéscombból is nagyon finom, és így gyorsabb.
A Teri néni éttermében minden nap új ételkínálattal várunk.
 

hozzávalók / 4 adag

A húsroládhoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
  2. Ha lepirult, hozzátesszük a paprikaszeleteket, és pucolt paradicsomcikkeket, megsózzuk, és kis ideig pároljuk.
  3. A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön.
  4. A sertéscomb szeleteket jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A szeletek közepére szétkenjük a tölteléket, széleit ráhajtjuk a töltelékre, hosszúkás alakúra göngyöljük, és átkötjük zsineggel.
  5. Olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a (lisztben megforgatott) rostélyosokat, és sütőbe téve - időnként átfordítva - 20 percig sütjük. Utána kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és visszahelyezzük a rostélyosokat, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, és lefödve puhára pároljuk.
  6. Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercseket félretesszük.
  7. A visszamaradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, azzal jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást.
  8. Galuskával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 232
elküldve: 0
receptkönyvben: 174
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsóval töltött sertéstekercs paprikás mártásban, Csáky sertésrolád

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

849
sertéscomb 64 dkg
napraforgó olaj 0.3 dl
6 dkg
fekete bors 2 g
kenyérszalonna 10 dkg
tojás 4 db
tv paprika 20 dkg
paradicsom 20 dkg
vöröshagyma 20 dkg
vöröshagyma 15 dkg
fűszerpaprika 3 dkg
finomliszt 10 dkg
1.5 dkg
tejföl 2 dl