Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csalamádé Gy.Zsuzsi konyhájából

Csalamádé Gy.Zsuzsi konyhájából
Csalamádé Gy.Zsuzsi konyhájából
80 perc / előkészület: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptje. Igazi házi vegyes savanyú, már másnap fogyasztható.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát, paprikát megmossuk, a paprika magját kiszedjük. A hagymát megpucoljuk, a káposzta külső hibás leveleit eltávolítjuk. A káposztát legyaluljuk, az uborkát, paprikát karikára, a hagymát félkarikára vágjuk.
  2. Egy nagy tálba vagy vajlingba tesszük, összekeverjük.
  3. Rászórjuk a sót, cukrot, nátrium benzoátot és borként. Ráöntjük az ecetet. Jól összekeverjük.
  4. Állni hagyjuk egy fél napon át (kb. 10-12 óra). Közben néha átkeverjük. Ennyi idő alatt összeesik, levet ereszt.
  5. Jól elmosott üvegekbe töltjük, felöntjük a lével. Egy celofánt teszünk az üveg szájára, rácsavarjuk a tetejét. Eltesszük télire a kamrába. De akár már azonnal is fogyaszthatjuk.
  6. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 15 799
elküldve: 8
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: savanyúság
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás savanyúság, csalamádé télire, uborkás káposztás savanyú

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

spar
spar Sun, 2013-09-29 14:14

Ez a legpontosabb leírás,bizonyára jó is.Nemsokára kipróbálom és kommentelem.

Gy.Zsuzsi
Gy.Zsuzsi / Gy.Zsuzsi Sun, 2013-09-29 16:48

Kedves spar!
A leírás tuti pontos, tavaly és idén is így készítettem :) Amint üvegbe rakod már fogyasztható is, így rögtön meg is kóstolhatod. Várom a visszajelzést :) Sok sikert!

415
káposzta 3 kg
kígyóuborka 3 kg
tv paprika 2 kg
vöröshagyma 1 kg
20 dkg
cukor 80 dkg
ecet 900 ml
nátrium-benzoát 3 kk
borkén 2 teáskanál