Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csalamádé télire

Csalamádé télire
Csalamádé télire
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Milyen jó is a hétvégi ebédnél, amikor eszünkbe jut, hogy van még néhány üveg házi csalamádé a hátsó polcon.
Ezzel a recepttel legalább 6 befőttesüveget megtölthetünk! ;)

Házi csalamádé télire, egyszerűen!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát, az uborkát és a hagymát legyaluljuk. A paprikákat vékony karikákra vágjuk.
  2. Egy tálba öntjük a cukrot, sót, citromsavat és nátrium-benzoátot, majd elkeverjük. Jöhet bele az ecet, és újból elkeverjük.
  3. A zöldségeket egy nagy tálban jól összeforgatjuk, beleöntjük a ecetes keveréket, még egyszer jól átkeverjük, majd letakarjuk, és legalább fél napig pihentetjük.
  4. Előkészítjük a befőttesüvegeket, jól megpakoljuk a zöldségekkel, a maradék lével feltöltjük, jól lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 74
össznézettség: 22 622
elküldve: 5
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vegyes savanyúság

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

118
káposzta 1 kg
kígyóuborka 1 db
vöröshagyma 0.5 kg
paprika 0.5 kg
kápia paprika 30 dkg
cukor 20 dkg
10 dkg
citromsav 1 ek
nátrium-benzoát 1 kk
ecet 2 dl