Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csalamádé zöldparadicsommal

Csalamádé zöldparadicsommal
Csalamádé zöldparadicsommal
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól kaptam a receptet már nagyon régen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat vékonyra szeleteljük, vagy gyaluljuk. Összekeverjük, és hozzáadjuk a cukrot, a sót és az ecetet, megint összekeverjük.
  2. Egy éjszakát állni hagyjuk, másnap belekeverjük a szalicilt és a borkénport. Üvegekbe rakjuk, és a saját levét ráöntjük, lezárjuk, és mehet a kamrába.
  3. Ez egy alaprecept, mindenki ízlése szerint változtathatja a mennyiségeket, és annak arányában a cukrot, sót, ecetet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 34 727
elküldve: 8
receptkönyvben: 178
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Erika

Mióta szakács: 2010.02.28.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vegyes vágott savanyúság, vegyes savanyúság

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vikica83
Vikica83 Thu, 2016-08-04 21:47

Szia!
Szeretném kipróbálni a recepted! Annyi kérdésem lenne, hogy ebből a mennyiségből kb. hány üveggel (közepes) lesz?
Köszönöm: Viki

Arminusz
Arminusz Tue, 2013-08-13 15:58

Szeretném megkérdezni,hogy télre nem puhulnak fel a zöldségek?Olyan receptet keresek ami megőrzi a ropogós állagot és az üde színt.Üdv: Gabi

Bubiréka
Erika / Bubiréka Fri, 2013-08-16 13:50

Szia!
Nekem még nem puhult meg sosem, pedig minden nyáron elkészítem. Hűvös helyen tartom.
Üdv: Erika

petronela
petronela Wed, 2012-10-17 20:50

Szia!Nem birtam ki varni a telet,meg kostoltam.Nagyon finom,pont olyan amilyenek szeretjuk a savanyusagot.Koszonom a receptet,mindeg igy fogom meg csinalni.Egyszeru es nagyon finom.
Udv Timi

Bubiréka
Erika / Bubiréka Fri, 2012-10-19 17:36

Szia Timi!
Nálunk is ez fogy el mindig először. Örülök, hogy nektek is ízlik.
Üdv: Erika

Bubiréka
Erika / Bubiréka Wed, 2012-10-03 18:21

Szia!
Ha vártál vele egy napot akkor elégnek kell lenni a levének,nekem mindig elég a leve, sőt még marad is. Nem tudom mennyire kevés neked a leve, de próbáld meg hogy csinálsz saláta levet felforralva, kihűtve és azt öntöd rá. Remélem tudtam segíteni.
Üdv: Erika

petronela
petronela Wed, 2012-10-03 20:05

Koszonom,hogy ilyen hamar valaszoltal.Vartam tobb mint egy napot,de mas zoldseg aranyokat hasznaltam de az ossz timeguk ugyan csak 9 kg volt,es lehet hogy emiatt is egy kicsivel lett kevesebb a levem
udv Timea

Bubiréka
Erika / Bubiréka Thu, 2012-10-04 15:27

Szia!
Mivel más arányokat használtál ezért lehetett kevesebb a leve. Ha kevesebb benne a hagyma, uborka, zöld paradicsom akkor a leve is kevesebb lesz, mivel ezek az összetevők engedik a legtöbb levet a sózás után. De azért remélem így is ízlik a csalamádé.
Üdv: Erika

petronela
petronela Wed, 2012-10-03 17:26

szia!ki probaltam a receptedet az izze jo de a le nem eleg ra ilyenkor mit szoktal csinalni?Ontol meg egy kis vizet ra? Elore is koszonom a faradsagodat hogy valaszolsz.Az izze nagyon jo

894
paprika 2 kg
zöldparadicsom 2 kg
káposzta 2 kg
uborka 2 kg
vöröshagyma 1 kg
cukor 40 dkg
20 dkg
ecet 10 dl
szalicil 1 kávéskanál
borkén 1 kávéskanál