Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csalánfőzelék

Csalánfőzelék
Csalánfőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta terveztem, hogy egyszer kipróbálom, milyen lehet a csalánfőzelék. Az egész családnak ízlett, találgatás folyt, hogy mi ez. Tipp volt a spenót, mangold és a medvehagyma. Tehát semmi különösebb ízbeli különbség nincs köztük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet, a zúzott fokhagymát, és világos rántást készítünk. Félretesszük.
  2. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  3. A megmosott fiatal csalánleveleket a tejben puhára pároljuk. Hozzáadjuk a megpuhult zsemlét, és botmixerrel pépesítjük.
  4. Belekeverjük a rántást, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, még tejjel hígítsuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 023
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás csalánfőzelék, csalánfőzelék rántással, különleges főzelék csalánból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
napraforgó olaj 10 ek
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
zsemle 1 db
tej 6 dl
csalán 2 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint