Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csapáti joghurttal fűszerekkel

Csapáti joghurttal fűszerekkel
Csapáti joghurttal fűszerekkel
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti csapátiban, ami kicsit ropogósabb, csak víz, liszt és olaj van. Szerettem volna most egy kissé gazdagabb, de egyúttal puhább tésztát.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a liszteket a fűszerekkel és a sóval.
  2. A joghurtban elkeverjük a szódabikarbónát, és amikor kissé felhabzik, pár mozdulattal gömbbé gyúrjuk a liszttel.
  3. Nedves ruhával letakarjuk, és 10 percig pihenni hagyjuk.
  4. A tészta tetejére kanalazzuk az olajat, és alaposan beledolgozzuk.
  5. Ismét lefedjük a konyharuhával, és hűtőben min. 1 órát pihentetjük.
  6. Tojásnyi gombócokat szakítunk a tésztából. Lisztben meghempergetjük, majd pár gyors mozdulattal hajszálvékony koronggá nyújtjuk őket.
  7. Forró vasedényben (TEFLON EDÉNYT NE HASZNÁLJUNK!) zsiradék nélkül, nagy lángon addig sütjük a lepényeket, amíg szépen felhólyagosodnak. 
  8. Tálalásig lefedve tartsuk melegen.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 412
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

indiai kenyér, joghurtos indiai kenyér, joghurtos csapáti, chapati

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

765
teljes kiőrlésű liszt 1 bögre
finomliszt 1 bögre
joghurt 1 dl
olívaolaj 6 ek
koriander 1 teáskanál
madras curry 1 teáskanál
0 ízlés szerint
szódabikarbóna 1 teáskanál