Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császárhúsos kelbimbóleves

Császárhúsos kelbimbóleves
Császárhúsos kelbimbóleves
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Príma konyha magazin egyik kiváló receptje. Azért is töltöttem fel, mert sokszor rengeteg idő volt, mire végignéztük az összes receptes magazint, hogy megtaláljuk A kelbimbó leves receptet. Na most már nincs több keresgélés.:)

Isteni finom ez a leves, vendégeknek is adtuk már, és oda-vissza voltak tőle. Hideg téli időben kellemesen átmelegíti az embert és illata is isteni. Nem mellesleg alkalmas arra is, hogy megszerettessük a kelbimbót a fiatalabbakkal is. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egytálételnek is bőven megteszi. Ennek a levesnek az a titka, míg fől, simán össze lehet dobni egy palacsintát vagy egy gyors sütit, és kész is az ebéd.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát és a megtisztított hagymát kockákra, a fokhagymát finomra vágjuk. Lábasba rakjuk, olajat teszünk rá, és 6-7 perc alatt megpirítjuk. Akkor jó, ha a szalonna zsírja kisül, a hagyma pedig üvegesre pirul.
  2. Rászórjuk a köménymagot és a lisztet, pár perc alatt összepirítjuk majd meghintjük a pirospaprikával. Ráöntünk 1 liter vizet vagy csontlevest. Megsózzuk, majd belerakjuk a megtisztított kelbimbót, és így felforraljuk. Majd kis lángon addig főzzük, amíg a kelbimbó meg nem puhul.
  3. A tejszínt egy kevés forró levessel simára keverjük, majd visszaöntjük a levesbe, és 1-2 percig még forraljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 103
elküldve: 2
receptkönyvben: 92
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelbimbóleves, baconös kelbimbó leves, baconös leves, tejszínes kelbimbóleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

doratti
doratti Sun, 2013-03-31 12:18

Imádjuk! Köszönjük a receptet, más sokadszor csinálom!

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sun, 2013-03-31 15:54

Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett! Nem lehet róla leállni, nekünk is bekerült az alap levesek közé.
Köszi és egészségetekre!

404
császárszalonna 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
köménymag 0.5 kávéskanál
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
kelbimbó 40 dkg
főzőtejszín 2 dl
víz 1 l