Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Barbitól

Császármorzsa Barbitól
Császármorzsa Barbitól
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc gyerekkori desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darát, a lisztet, tejet összefőzzük vaníliás cukorral, és hűlni, pihenni hagyjuk.
  2. 4 tojást különválasztjuk, a sárgáját 4 evőkanál porcukorral habosra keverjük.
  3. A fehérjét pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. Először a sárgáját belekeverjük a kihűlt daramasszába, aztán pedig óvatosan a fehérjével lazítjuk.
  5. A serpenyőbe 1 evőkanál vajat felolvasztunk, és a tészta kb. 1/3-át beletesszük sülni. Barnulásig szaggatjuk.
  6. Porcukorral, baracklekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 531
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barti

Mióta szakács: 2016.10.01.
12 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

smarni, kaiserschmarrn

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

518
búzadara 150 g
tej 5 dl
finomliszt 130 g
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
porcukor 4 púpozott ek
vaj 1 ek
sárgabaracklekvár 1 ek