Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Edit konyhájából

Császármorzsa Edit konyhájából
Császármorzsa Edit konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc hétköznapi desszertünk. Sokszor készítettem, ajánlom másoknak is!

hozzávalók / 3 adag

Hozzávalók:

A tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A császármorzsához a tejet picit megsózzuk, beleszórjuk a lisztet.
  2. Ezután beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a habbá vert tojásfehérjét könnyedén hozzákeverjük.
  3. A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, és lefedve hagyjuk párolódni és pirulni.
  4. Ha már kezd megszilárdulni, cukorral meghintjük, és villával többször egymás után darabokra szaggatjuk, miközben tovább pirítjuk.
  5. Ha már szép aranyszínű, ropogós, lehúzzuk a tűzről, és melegen tálaljuk. Porcukorral meghintjük, lekvárt csepegtetünk a tetejére.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 753
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

császármorzsa sárgabaracklekvárral, smarni, kaisershmarren

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

793
tej 5 dl
rétesliszt 25 dkg
3 csipet
tojás 3 db
cukor 3 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 1 csapott ek
sárgabaracklekvár 2 ek