Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa gluténmentesen

Császármorzsa gluténmentesen
Császármorzsa gluténmentesen
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint a legtöbb receptem, ez is rizslisztre van kidolgozva. Azonban az elkészült édességet megkóstolva semmilyen különbséget nem lehet észrevenni a búzaliszttel készülthöz képest. Nálam ez alapkövetelmény a saját gluténmentes receptjeimmel szemben.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 db 2 literes tálba a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a hűtőbe tesszük, a sárgáját habverő segítségével kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.
  2. Hozzáadjuk a rizslisztet, a kiválogatott és megmosott mazsolát, a sót, valamint a reszelt citrom- és narancshéjat.
  3. A tojásfehérjét félkeményre verjük, majd 2 dkg cukrot hozzáadva kemény habbá verjük, és hozzákeverjük az előzőleg elkészített tésztához.
  4. Nagyméretű, legalább 28 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és a tésztát beleöntjük. Folyamatos fakanállal való kevergetés közben rázogatjuk, amíg morzsalékos állagú nem lesz.
  5. Málnaszörppel, lekvárral, vanília-, csoki-, karamellmártással, karamellizált almával kínálhatjuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 726
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gluténmentes Séf

Mióta szakács: 2016.05.01.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

smarni, kaiserschmarrn

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

487
rizsliszt 300 g
cukor 120 g
vaníliás cukor 10 g
tojás 3 db
tej 200 ml
1 g
citromhéj 1 g
narancshéj 2 g
mazsola 50 g
vaj 50 g