Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Ntakacsolga konyhájából

Császármorzsa Ntakacsolga konyhájából
Császármorzsa Ntakacsolga konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV Paprikán láttam évekkel ezelőtt ezt a receptet. Nem is készítem másként azóta a császármorzsát, annyira bejött ez a recept.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük (kb. annyira, mint az élesztő felfuttatásához szoktuk), belekeverjük a cukor felét, a vaníliás cukrot vagy aromát, a csipet sót, végül hozzákeverjük a grízt, és félretesszük kb. 1-1,5 órára. (A langyos tej az egyik titok, hogy a gríz jól megpuhuljon, de vigyázat, nem szabad túl meleg tejbe keverni, különben mancsos masszát kapunk.)
  2. A tojásokat kettévesszük, a sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot és fehéredésig keverjük.
  3. A fehérjét felverjük habnak, és sütés előtt a tejben ázott grízhez adjuk a cukros sárgával együtt, valamint a mazsolát is ekkor tesszük bele.
  4. A következő titok a sütés: az olajat és a vajat felhevítjük, így öntjük bele a masszát. A vajtól tapasztalatom szerint nem szárad ki a morzsa. Addig sütjük kevergetve, míg aranyszínű lesz és darabkás.
  5. Baracklekvárral tálaljuk, és esetleg porcukorral.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 409
elküldve: 3
receptkönyvben: 185
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

császármorzsa házi baracklekvárral, császármorzsa, lekváros császármorzsa, vaníliás búzadara sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ivett1975
ivett1975 Thu, 2012-12-06 10:24

Megcsináltam a múltkor ez alapján, csak elfelejtettem elmenteni a receptkönyvbe. Ma fél órát ültem a gép előtt, az összes receptet átnéztem, hogy megtaláljam a tiedet, mert nem vagyok hajlandó ezentúl máshogy csinálni! Ez nagyon jó, és most már el is mentettem. :)

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Mon, 2012-09-03 14:44

Kedves Eleison!

Ahány család, annyiféle étvágy :).Mindig attól parázok,hogy kevés lesz a császármorzsa, ezért szoktam ekkora mennyiséget készíteni.
Örülök,hogy ízlett nektek! :)))
Üdv.Olga

1210
tej 7.5 dl
búzadara 300 g
tojás 6 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
mazsola 1 marék
napraforgó olaj 5 ek
vaj 5 dkg
sárgabaracklekvár 4 ek
porcukor 2 ek