Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Pancsika konyhájából

Császármorzsa Pancsika konyhájából
Császármorzsa Pancsika konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha gyorsan akarok finomat készíteni, akkor általában a császármorzsa mellett döntök, és tulajdonképpen "maradékból" elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát többször átmossuk folyóvízben, majd egy csészébe tesszük, és hagyjuk vízben duzzadni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük.
  3. A sárgáját robotgéppel simára kikeverjük a sóval, az olajjal, a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, a lisztet, és legvégén a búzadarát. Ezután óvatosan beledolgozzuk a felvert tojásfehérjét is.
  4. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, majd beleöntjük a masszát. Ha egy kicsit megpirult az alja, akkor mérsékeljük a tüzet, és a széléről egy spatulával a közepe felé toljuk a tésztát. Ezt többször megismételjük, amíg a tészta darabos nem lesz, és szép aranybarnára nem sül.
  5. Ezután beleöntjük a mazsolát, átforgatjuk, levesszük a tűzről, és lefedve 2-3 percig hagyjuk, hogy a mazsola megduzzadjon.
  6. Tálalása: baracklekvárral, porcukorral vagy friss idénygyümölcsökkel.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 842
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
41 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kaiserschmarrn, porozinkó, smarni

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-08-31 02:55

Tenyleg egyszerunek hangzik, es a kepen is latszik, hogy finom lehet! Ezekszerint nem is fontos a bekevert tesztat allni hagyni, rogton lehet sutni? En eddig ezert soha nem a gyors keszitesu, etelek koze soroltam ezt a finom desszertet.
Koszonom szepen, Veronika

wonder woman
Pancsika / wonder woman Sun, 2013-09-01 18:00

:-) Én köszönöm a kedves hozzászólásod, Veronika!
Ha a receptben megadott mennyiségű gríz-liszt aránnyal dolgozol (Dél-Tirolban a hotelben, ahol dolgoztam így készítik), akkor sütheted rögtön, de fontos, hogy a végén 2-3 percet állni hagyd fedő alatt. :-)
Jó étvágyat!
Annamari

489
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 púpozott ek
himalája só 1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 20 dkg
búzadara 5 csapott ek
tej 3 dl
mazsola 5 dkg
vaj 5 dkg