Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa SPAR konyhájából

Császármorzsa SPAR konyhájából
Császármorzsa SPAR konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc édességünk, ami lekvárral a legfinomabb!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját egy evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a lisztet, és kavarjuk csomómentesre.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd három részletben forgassuk a tésztához.
  3. Három evőkanál vajat olvasszunk meg egy 20 cm átmérőjű serpenyőben, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kezdjük el sütni. 10 perc múlva negyedeljük el a tésztát, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük tovább újabb 5 percig. Közben szórjuk meg a tetejét két evőkanál porcukorral. Újra forgassuk meg a tésztát, vegyük feljebb a lángot, és 2-3 perc alatt karamellizáljuk a cukrot. Húzzuk le a tűzről, és fakanállal vágjuk falatokra.
  4. Birsalmalekvárral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 756
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kaiserschmarrn, smarni

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

370
tojás 3 db
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 250 ml
finomliszt 130 g
vaj 3 ek
porcukor 2 ek
1 csipet
lekvár/ dzsem 4 ek