Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Szegnik konyhájából

Császármorzsa Szegnik konyhájából
Császármorzsa Szegnik konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszúnak tűnik a 45 perc kevergetés, de garantálom, hogy megéri.

Ezt az adagot én hármunknak szoktam elkészíteni, de simán elfogyna a dupla adag is, mert addig esszük, amíg van.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Azért lábast írtam a sütéshez, mert elég sok lesz a massza, és így könnyebb kevergetni, mint serpenyőben, arra vigyázva, nehogy kikeverjük.

Az, hogy teflon legyen, nagyon FONTOS, mert könnyen megég, és az már nem az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darát és a lisztet elkeverjük, beleöntjük a tejet és 1 órát állni hagyjuk.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük a tejes keverékbe.
  3. A fehérjét csipet sóval habbá verjük és ezt is a masszához adjuk.
  4. A vajat felolvasztjuk egy teflonlábosban, és ráborítjuk a keveréket.
  5. Folyamatosan keverve kb. 45 perc alatt megsütjük.
  6. Lekvárral kínáljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 001
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegnik

Mióta szakács: 2011.10.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

smarni, édes morzsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szegnik
Szegnik / szegnik Mon, 2012-03-05 22:08

Bocsi a késői válaszért.Igen, a tojások száma 6db.Nem fogsz csalódni ha elkészíted.

1563
búzadara 200 g
finomliszt 14 g
tej 0.5 l
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 6 db
cukor 200 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 100 g
sárgabaracklekvár 3 ek