Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Császármorzsa teljes kiőrlésű tönkölylisztből
Császármorzsa teljes kiőrlésű tönkölylisztből
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik főzőműsorban készítette ezt a házigazda, nagyon megkívántam. Elkészítettem hát a diétás, reform változatát, ami nem mellesleg életem első császármorzsája is egyben.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Kicsiknek, nagyoknak, reggel, este.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a nyírfacukorral fehéredésig verjük.
  2. Több részletben hozzákeverjük a tönkölyliszttel összevegyített búzadarát és a hideg tejet. Itt érdemes gépiről kézi habverőre áttérni.
  3. Hozzákeverjük a felolvasztott vajat, rumaromát, citromhéjat.
  4. A fehérjét csipet sóval felverjük, óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  5. Nagyobb teflonbevonatú serpenyőt kiolajozunk, beleöntjük a tésztát, és lassú lángon elkezdjük sütni a palacsintához hasonlóan. Amikor a széle már nem folyós, megforgatjuk, és a fa vagy műanyag lapáttal kisebb darabokra nyomkodjuk szét, jól megpirítjuk.
  6. Melegen, lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 104
elküldve: 4
receptkönyvben: 137
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tönkölylisztből készült császármorzsa, reform császármorzsa, császármorzsa diétásan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

564
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 12 dkg
búzadara 50 g
xilit 5 dkg
tojás 2 db
tej 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
rumaroma 5 ml
vaj 1 ek
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek