Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császárszalonnás egytál

Császárszalonnás egytál
Császárszalonnás egytál
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy diétás kaja, de viszonylag gyors, és egy hosszú fárasztó nap után jólesik. 

Paradicsomsalátával isteni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A császárszalonnát felvágjuk nagyobb szeletekre, a lecsókolbászt pedig kisebb darabokra, és beirdaljuk.
  2. A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és rálocsoljuk a vörösbort. Jól összeforgatjuk.
  3. Magasabb falú tepsibe helyezzük a szalonnát és a lecsókolbászt, és ráöntjük a burgonyát.
  4. Alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 
  5. Fél óra sütés után kikapjuk a sütőből, az alulra rakott szalonnát és lecsókolbászt a burgonya tetejére tornázzuk, és most már alufóliás takaró nélkül visszatesszük még kb. 10 percre, hogy pirosra süljön.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 291
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás krumpli, kolbászos burgonya szalonnával, tepsis krumpli lecsókolbásszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

885
császárszalonna 50 dkg
lecsókolbász 20 dkg
burgonya 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl